Se strâng semnături pentru demiterea primarului Vergil Chițac

În acest weekend, reprezentanții AUR Constanța au început o campanie de strângere de semnături pentru demiterea primarului municipiului Constanța, Vergil Chițac.

Potrivit unui comunicat de presă, în doar două zile s-au strâns peste 1000 de semnături de la constănțeni, iar acțiunea continuă până când se vor aduna 64.500, astfel încât să poată fi cerut referendumul.

Iată comunicatul transmis de către AUR Constanța:

”Partidul AUR Constanța a anunțat încă din luna februarie a acestui an faptul că va demara un referendum de demitere a primarului Municipiului Constanța, Vergil Chițac. Până în prezent, Primăria Constanța a depus toate eforturile să blocheze acest demers, intenția AUR fiind inițial de a amplasa cinci corturi pentru strângerea de semnături în puncte cheie ale municipiului.

Primăria Municipiului Constanța, în mod nejustificat, a respins solicitarea AUR Constanța. Astfel,  în prezent, se redactează acțiunea în instanță în acest sens. În paralel, militanții AUR Constanța și parlamentarii Dumitru Viorel FOCȘA, Sorin Cristian MATEESCU, Evdochia AELENEI și Dănuț AELENEI, au început de sâmbătă, 24 iulie, acțiunile stradale în acest sens.

Sâmbătă, 24 iulie, AUR Constanța a strâns semnături pentru demiterea primarului Vergil Chițac în Piața Tomis III, zona City Park Mall și Parcul Tăbăcărie.

Duminică, 25 iulie, AUR Constanța a strâns semnături pentru demiterea primarului Vergil Chițac pe plaja din Constanța (zona Zoom Beach) și pe strada Ștefan cel Mare (în apropiere de Tomis Mall).

În doar două zile, AUR Constanța a strâns peste 1.000 de semnături, ceea ce înseamnă că, în acest ritm, referendumul propus ar putea avea loc mult mai repede față de orice așteptări, dezamăgirea constănțenilor față de primarul în funcție fiind enormă.”

„Nu am avut niciodată nici un dubiu. Știam că locuitorii orașului sunt revoltați, iar acum vedem pe viu: se semnează „ca la balamuc”, peste tot: în centrul orașului, pe stradă, pe plajă, la terase, oameni de toate vârstele. Domnul primar Chițac a reușit „performanța” de a fi în război cu toate categoriile de vârstă, toate domeniile de activitate. Am impresia că el urăște efectiv acest oraș, altfel nu îmi explic comportamentul domniei sale. Nu vorbește cu  constănțenii, emite regulamente peste regulamente, toate aberante și în rarele ieșiri publice ne tratează arogant și flegmatic. Nici nu vreau să mă gândesc la șansele de reușită ale referendumului sau nu, știu doar că ne-am săturat cu toții de el și vreau să știe asta, chiar dacă ne tot spune că întâmpină criticile cu dopuri în urechi” – deputat Dumitru Viorel FOCȘA

„Ceea ce am văzut sâmbătă în Piața Tomis III mă pune serios pe gânduri. Am mai participat la acțiuni de strângere de semnături, dar cu așa ușurință… nu am văzut niciodată. Constănțenii sunt dezamăgiți, supărați, fără perspectivă. I-am văzut și îi înțeleg. Toate se scumpesc: locurile de parcare, chiriile de pe domeniul public, acum aud că domnul primar triplează și gigacaloria pentru iarna următoare. Ce ar mai fi de spus? Vocea constănțenilor trebuie să fie auzită, este orașul lor, nu a unei camarile de cazarmă. Îi invit pe constănțeni la un lucru simplu: curaj!” – deputat Dănuț AELENEI

„Când au preluat Primăria Constanța, am înțeles că există un specialist în domeniul juridic, practic mâna dreaptă a domnului primar. Am stat liniștit o perioadă, convins că acest specialist știe ce face. După aproape 10 luni de mandat, constat un dezastru juridic: absolut toate regulamentele sunt făcute pe genunchi, ca să nu spun încă ilegale – asta urmează să decidă instanțele. Promisiunile electorale nu doar că nu s-au concretizat, nici măcar nu se apucă de ele și astfel avem un haos urbanistic. Fosta administrație a fost condamnată pentru valurile de PUZ-uri și PUD-uri. Și acum se întâmplă la fel, aceeași Mărie cu altă pălărie. Constănțenii au datoria să spună stop acestei stări de lucruri” – senator Sorin Cristian MATEESCU

„Alegerile locale au produs rezultate surprinzătoare în aproape toată țara și vedem că multe din aceste noi administrații dezamăgesc. Din păcate, Constanța nu face notă discordantă. Nu voi înțelege niciodată de ce promiți un lucru – fie și în campanie – apoi nu respecți acea promisiune. Nici nu mă refer la omul politic, ci la partea umană în general. Nerespectarea promisiunii înseamnă minciună. Constănțenii au fost păcăliți, mințiți, înșelați. Consider că vremea politicianului care păcălește a trecut și trebuie să dăm un semnal – chiar o lecție – românii, constănțenii, au nevoie de conducători serioși, gospodari și care își respectă promisiunile. Asta își propune AUR pentru toți românii” – senator Evdochia AELENEI.

1 Comentariu
 1. jutvjg 3 luni ago
  Reply

  Adevarul e ca si-o cauta singur.

  1. In campanie a promis ca scoate parcarile cu plata, a facut altele si mai scumpe
  2. In campanie a promis ca scoate restrictiile din Piata Ovidiu, acum am inteles ca e un nou regulament in lucru
  3. In campanie a promis ca termina cu blocurile construite pe orice urma de spatiu liber, acum da avize pe banda
  4. A distrus traficul cu sensurile unice – in care nu s-a consultat cu nimeni, a luat deciziile de la birou
  5. A distrus spatiile verzi – abia acum in mijlocul verii au inceput sa fie curatate

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult