AcasăActualitateȘcoala „Gheorghe Țițeica” și-a deschis porțile pentru elevii săi

Școala „Gheorghe Țițeica” și-a deschis porțile pentru elevii săi

Luni, 11 septembrie, cei aproape 1500 de elevi ai Școlii Gimnaziale Nr.30 „Gheorghe Țițeica” s-au reașezat în bănci după o vacanță de aproape trei luni. Cu zâmbetul pe buze și energie debordantă, școlarii sunt pregătiți petru 36 de săptămâni în care vor da, alături de dascălii lor, măsura inteligenției și a motivației lor de învățare.

Deschiderea anului școlar a constat în festivitatea de la ora 9 (continuată în cerc mai restrâns la ora 12, pentru elevii de clasa a IV-a și cei de gimnaziu) în prezența doamnei inspector școlar general adjunct Daniela Stan, respectiv a domnului inspector de religie, Ionut Pandele, care au onorat invitația conducerii Școlii „Gheorghe Țițeica” pentru Inspectoratul Școlar Județean. Aceștia au transmis urări de bine și de succes la învățătură elevilor, dar și putere părinților de a fi mereu alături de școală pentru a contribui la formarea tinerilor în spiritul celor mai prețioase valori ale umanității.

Doamna director Florentina Țigmeanu a prezentat câteva aspecte organizatorice și coordonatorii celor 32 de clase primare, respectiv 21 de clase gimnaziale. Cei mai mici dintre elevi, bobocii claselor pregătitoare au urcat pe scenă pentru a porni apoi spre clase alături de doamna lor învățătoare, ducând cu ei speranța de a petrece cinci ani minunați alături de cea care le va fi mentor. Nu mai puțin emoționați au fost și elevii claselor a cincea, care și-au cunoscut profesorii diriginți și noii colegi.

Pentru anul școlar 2023-2024, s-au efectuat lucrări de igienizare și reparații, înlocuindu-se, din bugetul propriu al școlii toate ușile claselor, fiind achiziționate unele antifoc, conform standardelor ISU în vigoare la acest moment. De asemenea, pentru creșterea siguranței, spațiile modulare vor fi racordate, în cel mai scurt timp, mai exact în câteva zile, la un alt branșament pentru curent electric, individual, care nu are legătură cu școala. În plus, în curtea din spatele școlii, au demarat lucrările pentru construirea sălii de sport, atât de necesară și așteptată de copii. Mulțumesc, pe această cale, din nou, celor două firme care au răspuns demersului meu de a finanța această investiție, mai exact firmei Ameropa Grains si Chimpex, care au înțeles nevoia noastră și au acceptat să ne fie alături în proiectul, așa cum l-am denumit, „Construim împreună prima sală de sport din Constanța, după revoluție”. Mă mândresc cu lucrul acesta și am promisiunea dumnealor că ne vor fi alături și în alte proiecte pe care le vom iniția pentru dezvoltarea acestei școli.”, a declarat directorul instituției, Florentina Țigmeanu.

Un moment inedit a fost apariția Simonei Halep, fostă elevă a Școlii „Gheorghe Țițeica”, ieri în calitate de mătușă grijulie care și-a însoțit nepoțica la școală. Profitând de prezența sa, marea campioană a fost invitată pe scenă pentru a le adresa câteva cuvinte celor prezenți. Aceasta nu a ezitat: „Mulțumesc că m-ați invitat pe scenă. Nu mă așteptam. Am venit cu nepoțica mea pentru că începe clasa întâi și am vrut să retrăiesc aceste emoții. Vă doresc un an nou școlar foarte bun, plin cu emoții, cu distracție în pauze, să fiți cuminți la ore, să vă bucurați de fiecare zi și să visați la ceva foarte, foarte mare pentru că, dacă dați tot ce aveți mai bun, o să reușiți. Este minunat că îi susțineți pe copii!”