Scenariu roșu la Liceul ”Ovidius” din Constanța. Patru angajați sunt infectați cu Coronavirus

După ce directorul Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa (DJSC), Cristina Schipor, a anunțat că 14 cadre didactice din Constanța sunt infectate cu Covid-19, una din instituțiile de învățământ din municipiu a trecut deja la scenariul roșu.

Asta înseamnă că predarea se va face exclusiv online, pentru că patru angajați au fost testați pozitiv la Coronavirus.

Este vorba de Liceul ”Ovidius” acolo unde învață elevi de clasele V-XII.

 

 

”În cursul zilei de marți, am fost informați că la Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța patru angajați sunt cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2. Aceștia nu au intrat în contact cu elevii unității de învățământ, doi fiind deja spitalizați de săptămâna trecută, alți doi (personal didactic auxiliar) primind confirmarea în această seară, nefiind prezenți astăzi în școală. La propunerea școlii, mâine, 15.09.2020, se va aproba punerea în aplicare a scenariului trei de funcționare a unităților sau a instituțiilor de învățământ preuniversitare. Vom reveni cu detalii în cursul zilei de mâine.
În permanență se păstrează comunicarea cu DSP și cu Instituția Prefectului, în vederea aplicării eficiente a soluțiilor ce se impun, conform prevederilor legale în vigoare. Preocuparea majoră este asigurarea climatului de siguranță și a confortului emoțional al elevilor, al părinților și al cadrelor didactice. Din acest motiv, apelăm la partenerii media pentru o comunicare transparentă și corectă, care să ofere stabilitate în comunitate, în aceste situații speciale.”, transmit reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Constanța.

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult