Scandal la Năvodari! Primarul Florin Chelaru, acuzat de deturnare de fonduri

Marți, 17 noiembrie 2020, membrilor Consiliului Local Năvodari li s-a cerut să se prezinte într-o ședință extraordinară de îndată, care nu respecta Codul Administrativ, în ceea ce privește condițiile de convocare ale acestui tip de ședințe.

Membrii Partidului Neamul Românesc, care fac parte din Consiliul Local Năvodari, au semnalat neconformitățile acestei convocări, în sensul că proiectele primite pe email, ce urmau a fi dezbătute în ședință, nu reprezentau forță majoră și/sau de maximă urgență pentru rezolvarea intereselor locuitorilor din orasul Navodari.

Unul dintre cele două proiecte de pe ordinea de zi, cel mai important, care a atras atenția acestora, presupunea ca Primăria orașului Năvodari să aloce un buget de 1.700.000 Lei + TVA, către Termica Distribuție Năvodari, pentru care nu a fost prezentată nicio notă de fundamentare și pentru ce străzi se doresc reparații. Acest proiect aduce mari suspiciuni asupra faptului că Primăria orașului Năvodari dorește să își astupe găurile de pe urma campaniei electorale, prin care s-a realizat și mituirea electoratului. Avem informații în sensul că mai mulți subcontractanți Termica Distribuție Năvodari au executat lucrări fără contract, aceștia cerându-și acum, cu disperare, banii de pe urma acestor execuții, de la Termica Distribuție Năvodari, bani pe care i-au investit în timpul campaniei electorale din septembrie.

Consilierii Locali ai Partidului Neamul Românesc, au solicitat și au obținut, prin votul celorlalți colegi de la PNL și USR, care și-au dat seama de intenția de delapidare, deturnare de fonduri, fals sub semnătură privată, fraudare a banilor publici către Termica Distribuție Năvodari, amânarea acestui proiect pentru cinci zile, ca aceștia să poată studia contractul și pentru a primi note de fundament pentru fiecare reparație.

Membrii Partidului Neamul Românesc consideră că un motiv de forță majoră, în contextul actual, pandemic, l-ar fi reprezentat proiecte ce țin de combaterea și prevenirea infectării cu Covid 19, pentru siguranța și sănătatea locuitorilor orașului Năvodari.

Ca exemplu, la ședința trecută s-au alocat către combaterea și prevenirea Covid, 50 000 lei, iar când consilierii locali ai Partidului Neamul Românesc au solicitat mărirea sumei, primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, a afirmat că nu are bani în buget, dar astăzi ne-a dovedit că erau pregătiți 1.700.000 lei + TVA pentru reparații fictive, în plină iarnă”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Partidul Neamul Românesc, filiala Năvodari.

 

 

 

Asigurăm locuitorii orașului Năvodari de bunele intenții în privința funcționării Consiliului Local și de faptul că vom vota toate proiectele benefice și legale.” declară Costin Ilinca, consilier local Navodari, membru al Partidului Neamul Românesc.

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult