Scandal în Camera Notarilor Publici Constanța! Cercetat pentru evaziune fiscală, notarul Florin Vișan a obținut dreptul de a profesa

În urmă cu doi ani, anunțam, în exclusivitate, dispariția subită a lui Florin Vișan, notar public cu multă notorietate pe piața constănțeană.
Mai exact, respectabilul notar a pus lacătul pe ușă și a plecat în Iordania, după ce Uniunea Națională a Notarilor Publici din România a sesizat că are o problemă majoră cu plata taxelor către stat.

În urmă cu doi ani, anunțam, în exclusivitate, dispariția subită a lui Florin Vișan, notar public cu multă notorietate pe piața constănțeană.

Mai exact, respectabilul notar a pus lacătul pe ușă și a plecat în Iordania, după ce Uniunea Națională a Notarilor Publici din România a sesizat că are o problemă majoră cu plata taxelor către stat.

http://www.atacdeconstanta.com/articole/7058-exclusiv-notarul-florin-visan-a-fugit-din-tara.html

Odată constatată această situație, a urmat un val de cercetări din care a reieșit că întreaga activitate din ultimii ani a lui Florin Vișan s-a desfășurat fraudulos.

În luna mai 2016, polițiștii de la anti-fraudă au preluat arhiva notariatului, 11 saci cu evidență contabilă, din perioada 2009-ianuarie 2016.

La acea dată, Florin Vișan plecase deja din țară, fără nicio explicație.

În acest moment, notarul are 11 dosare la Curtea de Apel Constanța și este cercetat de procurori pentru evaziune fiscală și spălare de bani.

http://www.atacdeconstanta.com/articole/7123-exclusiv-arhiva-notariatului-public-florin-visan-va-fi-ridicata-notarul-nu-mai-e-de-gasit.html

Radu Puia, preşedintele Colegiului Director al Camerei Notarilor Publici Constanța nu a comentat în niciun fel situația colegului său de breazlă, ba, chiar a încercat să ascundă de presă faptul că există probleme grave în tagma notarilor.

În ianuarie 2018, Florin Vișan s-a întors în România, ca și cum nimic nu s-a întâmplat.

Mai mult, acesta a depus cerere, către Colegiul Director al Camerei Notarilor Publici Constanța, de reînceperea a activității de notar public.

Neținând cont de faptul că Vișan este cercetat penal și că a dispărut fără urmă de la cabinetul notarial, membrii Colegiului Director au decis, în data de 28.08.2018, că acesta poate reveni, fără probleme, în tagma notarilor publici.

Singurul impediment este faptul că ștampila, arhiva și licența sa se află la procurori, motiv pentru care nu poate deține un cabinet notarial individual. Însă poate să lucreze ca asociat.

Astfel, Florin Vișan și-a reînceput activitatea la Biroul Notarial Vonica Cătălina Elena, ca și asociat.

Decizia Colegiului Director a generat un adevărat scandal în cadrul Camerei Notarilor Publici Constanța.

Notarul Chirața Borună a depus o plângere prin care arată că situația este inacceptabilă, iar ”semnalul pe care îl transmite Colegiul Director notarilor care fac eforturi să-și achite toate datoriile profesionale și bugetare este acela că au liber la furat”.

Atitudinea membrilor din Colegiul Director este aceea a unor diletanți, necunoscători ai reglementărilor propriei profesii ori complici cu cei circa 10% dintre colegii noștri cu probleme privind sume încasate cu titlul de impozite, tva, etc., și neachitate instituțiilor cărora le erau destinate (…) Câtă frustrare trebuie să simtă ceilalți notari, mai ales cei tineri, care știu că în perioada de vârf a activității notariale, respectiv 2005-2016, Vișan încasa cât vroia, plătea, de asemenea, cât vroia și, pe deasupra, avea toate motivele să fie arogant în ținuta sa all black. Și asta, cu sprijinul tacit al Colegiului Director, fapt reținut prin actul de control al inspectorilor UNNPR”, se mai arată în plângerea depusă de notarul Chirața Borună.

De altfel, aceasta nu este singura plângere primită de către Colegiul Director, decizia de a-l repune pe Vișan în drepturi fiind contestată de mai mulți colegi de-ai săi.

Aceștia sunt hotărâți să meargă în instanță, dacă în Camera Notarilor Publici nu se soluționează problema.

Urmează să aflăm cum va rezolva Radu Puia acest scandal fără precedent, având în vedere că, potrivit mai multor surse, acesta este presat din mai multe părți și va trebui să iasă ”basma curată”.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult