AcasăActualitateSărbători de basm la Medgidia. Oraşul se va transforma într-o poveste de...

Sărbători de basm la Medgidia. Oraşul se va transforma într-o poveste de Crăciun

Probabil că nu există om care să nu aştepte cu emoţie acea parte magică din an: sărbătorile de iarnă. Mirosul frigului şi al zăpezii, explozia de lumini şi arome şi bucuria unică a copiilor cu obrajii reci şi rozalii sunt ingredientele care fac din iarnă un adevărat spectacol. 

Potrivit curierlocal.ro, după ani buni în care Medgidia a îmbrăcat de sărbători aceeaşi haină gri ca în fiecare zi de peste an, a venit vremea ca bucuria iernii să inunde întreg oraşul.

În cadrul şedinţei de îndată, care a avut loc, ieri, la Medgidia, consilierii locali au votat, în unanimitate, pentru ca locuitorii Medgidiei să aibă, anul acesta, sărbători de poveste. Iniţiativa i-a aparţinut primarului Valentin Vrabie, care ştie, din experienţa anilor trecuţi, că oamenii îşi doresc să uite de iureşul în care îi cuprinde cotidianul şi să se afunde, măcar în această perioadă unică din an, într-un colţ de lume magic. Miliarde de luminiţe colorate vor întregi atmosfera de basm pe care o pregătesc aleşii locali, iar parcurile se vor transforma în adevărate tărâmuri de basm.

Aşa cum spuneam, edilul-şef al Medgidiei a ţinut cont de cerinţele cetăţenilor din comunitatea pe care o păstoreşte, astfel că în această iarnă, de pe 6 decembrie – ziua Sfântului Nicolae – oraşul se va transforma într-o poveste.

În perioada sărbătorilor de iarnă, Medgidia va fi un oraş viu! Un municipiu vesel, aşa cum merită locuitorii Medgidiei. Cred că oamenii aşteaptă de prea mult timp acest lucru şi de data aceasta vor avea o altă stare de spirit“, a fost motivaţia pe care a avut-o primarul Valentin Vrabie atunci când a decis că este timpul pentru ca Medgidia să îşi schimbe straiele de sărbători.

Deşi nu a vrut să dezvăluie nimic din surprizele pe care le pregăteşte pentru Medgidia anul acesta, oamenii deja ştiu că Valentin Vrabie are un „talent“ aparte în a pune la cale poveşti frumoase de sărbători. În cei opt ani în care a condus Primăria comunei Peştera, Valentin Vrabie s-a îngrijit ca, la fiecare final de an, din mici economii făcute în celelalte 12 luni, să pună deoparte pentru organizarea şi amenajarea localităţii în prag de sărbători.

Şi i-a ieşit mai mult decât bine acest lucru. Anul trecut, comuna Peştera a devenit, de sărbători, un punct de „pelerinaj“ pentru oameni din tot judeţul şi chiar de dincolo de graniţele sale. Peste 100.000 de oameni au venit să vadă „minunea de la Peştera“ şi toţi au rămas impresionaţi de felul în care poate arăta, în prag de sărbători, o localitate de oameni gospodari.

Vom avea o poveste mai mică, pentru că şi eu sunt la început. Dar povestea, veţi vedea, va creşte treptat în următorii patru ani, odată cu mandatul de primar al unui om care chiar vrea să schimbe Medgidia în bine“, a declarat edilul municipiului Medgidia.

Nu trebuie omis faptul că tot ieri, în cadrul şedinţei de îndată, a fost votat și proiectul privind parteneriatul în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020,” Sprijin pregătitor pentru elaborarea Strategiilor de Dezvoltare Locală – orașe/municipii cu populație de peste 20.000 locuitori”, un proiect care are în vedere combaterea sărăciei și a excluziunii sociale, de la nivel urban, prin stimularea implicării comunităților în dezvoltarea locală cu ajutorul Grupurilor de Acțiune Locală (GAL).

Cel de-al treilea punct pe ordinea de zi a fost privitor la aprobarea proiectului” Sprijin pregătitor pentru elaborarea strategiei de dezvoltare locală zonă marginalizată Medgidia” în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020”, un nou instrument de dezvoltare teritorială propus de Comisia Europeană pentru perioada 2014-2020.