AcasăActualitateȘapte persoane căutate de autoritățile italiene pentru trafic de persoane şi sclavie,...

Șapte persoane căutate de autoritățile italiene pentru trafic de persoane şi sclavie, reținute de polițiștii constănțeni

La data de 14 noiembrie a.c., ofiţerii Serviciului Investigaţii Criminale, în colaborare cu poliţiştii din Medgidia, Ovidiu şi Dobromir, au depistat şapte persoane ce fac obiectul unui mandat european de arestare emis de către Parchetul din Milano, Italia, pentru comiterea infracţiunilor de „criminalitate organizată transfrontalieră, trafic de persoane şi sclavie”, fapte pedepsite de Codul Penal italian cu până la 20 de ani de închisoare.

Aceştia în perioada octombrie 2011 – septembrie 2012, recrutau persoane fără venituri, cu handicap fizic din România, îi duceau în Milano, în vederea practicării cerşetoriei, împotriva voinţei lor.

Membrii grupării dispuneau de vehicule, bani şi case, erau violenţi cu victimele, ameninţându-le şi agresându-le pentru a le determina să cerşească în folosul lor. Totodată, le obligau să trăiască în locuinţe improprii şi fără a li se asigura condiţii minime de subzistenţă, respectiv hrană şi apă.

Suspecţii au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, ce a dispus reţinerea lor pentru 24 de ore, în cursul zilei de 15 noiembrie a.c., urmând să fie prezentaţi la Curtea de Apel Constanţa, cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 zile.