RAJA – Avarie majoră în zona Tomis III. A cedat o conductă veche, din 1968

Seara trecută, o avarie majoră a RAJA a lăsat fără apă mai multe cartiere din municipiul Constanța. Potrivit reprezentanților companiei de apă, avaria s-a produc la îmbinarea a două conducte.

”La îmbinarea dintre conducta de 600 ce vine de la sursa Cișmea și conducta magistrală de distribuție apă 450 fontă a apărut o avarie. Echipele de intervenție au reușit să limiteze avaria, în sensul că au repornit în jurul orei 3.00 pomparea pe conducta de 600, a rămas în lucru conducta de 450 la care, în urma decopertării, s-a constatat necesitatea înlocuirii unui tronson pe o lungime de 14 m. Această conductă este una foarte veche, edificată în 1968 și este prinsă pe parte de investiții prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM). La ora actuală, în municipiul Constanța se derulează 11 contracte de lucrări, toate cu finanțare europeană, făcând parte din POIM, contracte de lucrări cu o valoare de peste 518.000.000 lei, în cadrul cărora peste 140km de conducte, atât de apă cât și de canalizare, vor fi reabilitați sau vor fi conducte noi. Vorbim doar de municipiul Constanța” a declarat Irina Cîrstea, reprezentant al RAJA.

Reamintim că au rămas fără apă potabilă la robinete consumatorii din următoarele zone:

– perimetrul delimitat de bd. Aurel Vlaicu – Aleea Cameliei – Adamclisi-Suceava – bd.Tomis;

– Zona delimitată de bd Tomis – Al.  Lăpușneanu – Poporului – Eremia Movilă;

– Perimetrul cuprins între bd. Tomis – Soveja – Primăverii – Farului;

– Zonele Tomis III Și Stadion.

Cartierele Tomis  1 și Tomis  2 vor avea apa cu presiuni scăzute.

Având în vedere diametrul conductei, dar și zona mare deservită, abonații afectați nu vor avea apă până în aceasta dupa-amiaza (12 octombrie 2021) ora 17.00.

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult