PSD și USR-PLUS transmit condoleanțe familiilor victimelor de la Spitalul de Boli Infecțioase. Primăria și PNL tac

Tragedia de astăzi, de la Spitalul Municipal de Boli Infecțioase Constanța, a stârnit un val de reacții din partea întregii societăți. Sute de constănțeni au transmis mesaje de condoleanțe și s-au rugat pentru sănătatea celor care au supraviețuit incendiului.

Până la această oră, Primăria Constanța, în administrarea căreia se află unitatea spitalicească, nu a avut nimic de spus cu privire la pierderea de vieți omenești.

Primarul Chițac a declarat, de la fața locului, că toate avizele sunt în regulă, că deficiențele au fost remediate și că în acest moment nu este nicio problemă. Asta în timp ce prin spatele său erau transportați bolnavi pe tărgi către ambulanțe, iar șapte persoane erau deja decedate. Ulterior, ISU a infirmat cele declarate de edil, precizând că nu s-a depus niciun document și că problemele constatate la ultimul control nu au fost remediate. Mai mult, primăria a refuzat, la începutul acestui an, să aloce bani către Spitalul de Boli Infecțioase, deși fuseseră solicitați în vederea achiziționării unui sistem de alertă la incendii.

 

 

Nici partidul din care face parte primarul nu a transmis vreun comunicat de presă prin care să-și arate solidaritatea cu familiile victimelor.

Singurii care au reacționat public au fost cei de la PSD Constanța și USR- PLUS.

”O tragedie cumplită, inimaginabilă s-a petrecut astăzi la Spitalul de Boli Infecțioase din orașul nostru. Orice pierdere de vieți omenești este o tragedie. Dar, când oamenii mor cu zile, este de mii de ori mai dureros.

Din păcate, noua persoane și-au pierdut viața iar multe altele au fost rănite în incendiu. Organizația Județeană PSD Constanța își exprimă compasiunea față de familiile victimelor și va demara imediat o campanie de strângere de fonduri pentru acești oameni greu încercați, care au avut încredere în sistemul sanitar românesc și au fost înșelați.

Orice guvernare trebuie să-și exercite responsabilitatea actului executiv în favoarea oamenilor, nu să fie îngrozită de problemele cu care se confruntă!

Este al treilea incendiu IDENTIC, dintr-un spital din România, în mai puțin de un an! Din păcate, guvernanții ilegitimi și de ocazie ai momentului nu învață nimic din greșelile pe care le tot repetă, de aproape doi ani de zile, iar criza sanitară e amplificată.

Este inadmisibilă și condamnabilă iresponsabilitatea guvernului Cîțu! Chiar și schimbările de la Ministerul Sănătății, cu perindarea miniștrilor USR-PLUS, a contribuit la HAOSUL instalat, în plină pandemie!

Cerem guvernului incapabil Florin Cîțu ca, măcar în al doisprezecelea ceas, săși recunoască incompetența și să plece acasă. Care este perspectiva zilei de mâine, cu acești incapabili la guvernare?!”

 

 

”Înainte de orice transmitem condoleanțe familiilor îndoliate și tărie celor care au avut de suferit în tragicul eveniment.

De-a lungul timpului, noi, la USR PLUS, am cerut în repetate rânduri demiterea echipei de management pentru lipsa de transparență, comunicare îndoielnică și management neperformant. La debutul pandemiei, deputatul nostru Stelian Ion a solicitat public demisia d-nei Manager. Ulterior spitalul s-a confruntat cu grave lipsuri în timpul primului val pandemic.

Nu dorim să legăm evenimentul de azi de performanța conducerii și așteptăm rezultatele organelor de anchetă.

Consilierii USR PLUS au prioritizat mereu solicitările pe partea de cheltuieli de sănătate și tot ce a sosit în Consiliul Local a fost aprobat. Nu cunoaștem măsura în care diverse solicitări au fost sau nu sortate, au fost sau nu prioritizate, înainte ca acestea să ajungă la Consiliul Local.

Considerăm că orice investiție în sistemul de sănătate, mai ales în contextul în care ne regăsim, trebuie prioritizat din fondurile financiare aflate la dispoziție în regim de urgență și nu să așteptăm implementarea unor diverse proiecte care pot trena o perioadă mai îndelungată, ca principiu general.”.

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult