PSD Constanța – Stroe Felix spune adio, dar mai stă puțin!

Este evident că ceva nu mai funcționează cum trebuie în organizația PSD Constanța.

După pierderea alegerilor pe plan local, singurele informații din interiorul partidului vin pe surse, pentru că nimeni nu dorește să iasă public și să tranșeze situația.

Listele pentru parlamentare se schimbă de la o zi la alta, se taie, se revine și iar se taie. Din păcate, conducerea partidului nu dorește să facă schimbări majore în structură, nici măcar în al doisprezecelea ceas. Pentru parlamentare se bat tot Brăiloiu, Moga. Cristina Dumitrache și Radu Babuș.

Surse din partid spun că Felix Stroe ar fi singurul ”new entry”, pe lista de la senat. ”Oldie but goldie”

Dar încă nu iese fum alb de la sediul PSD, deci nu se știe exact cu ce candidați se defilează spre Parlament.

Se știe însă că partidul are nevoie de un țap ispășitor care să plătească cu funcția pentru rezultatele de la alegerile locale.

Din 27 septembrie și până astăzi s-a mers pe mai multe variante.

Stroe a acționat conform strategiei ”dezbină și cucerește”, aruncând pe piață informații despre conflicte din interiorul partidului cu intenția clară de a semăna vrajbă.

Tot surse din partid spun că Felix Stroe a jucat magistral rolul de victimă în fața primarilor PSD cărora le-a prezentat demisia din fruntea partidului.

Nici edilii nu s-au lăsat mai prejos, simulând leșinuri, la auzul unei asemenea intenții.

Ferească Dumnezeu! PSD Constanța nu poate exista fără Stroe Felix”, au strigat în cor aleșii locali.

Mulțumindu-le din suflet pentru suport și încredere, Stroe a trecut la chestiuni mai serioase și a decis că năpasta de la locale poartă un singur nume: Decebal Făgădău, președintele organizației municipale a PSD.

Luați repede și prin învăluire, pesediștii au uitat că pe Stroe l-a snopit în bătaie liberalul Mihai Lupu și au aprobat tacit sacrificarea lui Făgădău.

A rămas stabilit: nu PSD a pierdut alegerile, ci doar Făgădău, iar acesta trebuie înlocuit urgent cu cineva capabil.

Și cum singurul capabil din tot partidul este Stroe Felix, cel mai probabil tot el va prelua și organizația municipală. Sau nu, că nu permite statutul.

Dar acestă funcție importantă va fi folosită ca monedă de schimb. Horia Țuțuianu sau Lucian Lungoci ar putea să se așeze cu ușurință pe scaunul fostului primar. Nici nu mai contează că Făgădău a obținut cu aproape 5000 de voturi mai mult decât partidul condus cu mână de fier de Felix Stroe.

Trebuie să subliniem, totuși, faptul că nu toți membrii PSD sunt în asentimentul șefului, motiv pentru care se aude că o răzmeriță e pe cale să izbucnească. Rămâne de văzut.

Epilog

Lista pentru parlamentare încă nu e gata. Concurenții au ajuns la proba de talent. Se cântă ”Mi-e prieten și mi-e frate buzunarul de la spate”. Juriul va stabili, probabil mâine, cine a dat cea mai frumoasă dedicație.

Le dorim succes tuturor concurenților!

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult