AcasăActualitateProiect cultural-artistic „Stagiune de teatru în localitățile județului”

Proiect cultural-artistic „Stagiune de teatru în localitățile județului”

Stagiune de teatru în localitățile județului” este un proiect organizat de Asociația culturală pentru tineret și copii Art Theatre, și realizat cu sprijinul Consiliului Județean Constanța.

În perioada 08-10 Noiembrie 2023 au avut loc spectacole de teatru pentru toate vârstele în comunele Lipnița și Coslugea. Tot în cadrul proiectului „Stagiune de teatru în localitățile județului” va avea loc un spectacol concert propus pentru Ziua Dobrogei, Marți, 14 Noiembrie 2023, intitulat „Maria lu’ Tănase”, susținut de MARIUS MIHALACHE & BAND și invitații săi, MIHAI MĂRGINEANU și NICO, începând cu orele 19:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Constanța.

În data 08 Noiembrie 2023, de la ora 09:00, în comuna Lipnița, a avut loc spectacolul interactiv pentru copii, „LUMEA POVEȘTILOR”. Cei mici s-au distrat alături de personajele lor preferate din poveștile românești Ursul păcălit de vulpe, Punguța cu doi bani, Ileana Cosânzeana și Făt-Frumos, Fata moșului și fata babei. Acest spectacol animă de fiecare dată atmosfera, copiii dansează, cântă și se entuziasmează de fiecare moment și personaj în parte. Părinții se amuză și ei de interpretarea personajelor și vizionează cu drag spectacolul dedicat copiilor. De la orele 11:45 spectacolul LUMEA POVEȘTILOR a avut loc în comuna Coslugea. Și în această locație, publicul, format din copii și părinți, a fost entuziasmat și plăcut surprins de reprezentația care a avut loc.

În data de 09 Noiembrie 2023, începând cu ora 09:00, în Lipnița, tinerii cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani au vizionat un spectacol de Teatru Forum, intitulat „DECIZIA FINALĂ E LA TINE”, care are ca subiect abandonul școlar în rândul mamelor minore. Este un spectacol atrăgător pentru adolescenți deoarece este o modalitate excelentă de a aduce în atenție această problemă și de a lansa întrebări și idei legate de acest subiect. Tinerii sunt atenți și curioși de poveste și de situația prin care trece tânăra Iza care se află într-un adevărat război emoțional și mental. De la orele 11:45, spectacolul „DECIZIA FINALĂ E LA TINE” a putut fi vizionat și apreciat de adolescenții din comuna Coslugea. Pentru majoritatea spectatorilor, spectacolul a creat un mare impact care a lăsat loc de a analiza situația tristă dar adevărată, care este din ce în ce mai frecventă, mai ales în sate și comune.

În data de 10 Noiembrie 2023, de la orele 15:00, în comuna Lipnița a avut loc spectacolul de comedie dedicat celor mari, dar și celor mici, intitulat „PLATA BIRULUI”. Publicul s-a distrat copios și de această dată, spectacolul provocând râsete până la lacrimi. Acțiunea se învârte în jurul lui tanti Vasilica, o femeie modestă din mediul rural care nu vrea să își plătească taxele. Comicul situației este acela că întâmpină fel și fel de situații neplăcute din cauza faptului că nu vrea să își plătească taxele la stat. A doua reprezentație a avut loc în comuna Coslugea, de la orele 18:00, unde publicul s-a bucurat și s-a distrat pe cinste, fiind recunoscător pentru faptul că a avut ocazia să vizioneze un spectacol de comedie atât de viu și antrenant.