AcasăActualitateProiect cultural-artistic la Constanța - „Stagiune de teatru în localitățile județului”

Proiect cultural-artistic la Constanța – „Stagiune de teatru în localitățile județului”

Stagiune de teatru în localitățile județului este un proiect organizat de Asociația culturală pentru tineret și copii Art Theatre, și realizat cu sprijinul Consiliului Județean Constanța.

În perioada 27-29 Septembrie 2023 au avut loc 3 spectacole în 3 localități diferite. Spectacolele au fost destinate atât copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 12 ani, cât și adolescenților și adulților.

În data de 27 Septembrie 2023, începând cu ora 09:00, în comuna Cerchezu, a avut loc spectacolul interactiv pentru copii „LUMEA POVEȘTILOR”. Cei mici așteptau cu nerăbdare începerea spectacolului, fiind extrem de încântați, bucuroși dar și curioși de ce va urma să vizioneze. Prima reprezentație din comuna Cerchezu a avut parte de un mare succes, publicul alcătuit din cei mici dar și cei mari fiind fascinat de povestea spectacolului, de personaje dar și de momentele muzicale și coregrafice. Atmosfera a fost susținută de aplauzele copiilor, de mișcările lor de dans și de energia pozitivă și caldă pe care o emanau. A doua reprezentație a avut loc în comuna Căscioarele, de la ora 10:30. Copiii de aici au fost și ei entuziasmați de spectacolul LUMEA POVEȘTILOR, citindu-se fericirea pe chipul lor. Au participat și ei, dansând, cântând și bucurându-se de fiecare moment în parte. A treia reprezentație a avut loc la ora 11:45, în comuna Viroaga. Și de această dată, spectacolul a avut succes la public, părinții și copiii s-au distrat de minune, amuzându-se de fiecare personaj în parte.

-În data de 28 Septembrie 2023, a avut loc spectacolul „DECIZIA FINALĂ E LA TINE” –Teatru Forum. Acest tip de spectacol, având ca subiect social mamele minore, a fost propus pentru a preveni abandonul școlar din România, dat fiind faptul că există în țară un risc ridicat de abandon școlar. Prima reprezentație a avut loc în comuna Cerchezu, de la ora 09:00. Publicul a rezonat cu povestea personajului, l-a înțeles și a empatizat cu fiecare moment greu prin care a trecut personajul Iza. De la ora 10:30 a avut loc a doua reprezentație a spectacolului, la comuna Căscioarele. De data aceasta, în public se afla un număr mai mare de adolescenți, lucru care ne-a bucurat enorm deoarece mesajul spectacolului a fost transmis cu brio la cei care aveau cea mai mare nevoie. De la 11:45 a avut loc a treia și ultima reprezentație, în comuna Viroaga. Ne-am bucurat de prezența tinerilor și de această dată, atenți fiind și fascinați de poveste. Erau extrem de curioși cum avea să se termine acest spectacol, fiind captivați în totalitate de momentele dure dar reale prin care a trecut personajul Iza.

-În data de 29 Septembrie 2023, am bucurat publicul de toate vârstele cu spectacolul de comedie „PLATA BIRULUI”. De la orele 16:00, în Cerchezu avea loc prima reprezentație a spectacolului. Publicul era în extaz, cu zâmbetul larg pe față, amuzați complet de momentele comice din spectacol. Cei mari, dar și cei mici s-au distrat copios la acest spectacol care ridică moralul de fiecare dată, datorită momentelor amuzante, dar și personajelor comice. De la orele 17:30, a avut loc a doua reprezentație la Căscioarele. Și aici publicul a fost numeros, încântat de spectacol și amuzat de tot ce se întâmpla pe scenă. La 18:45, la Viroaga a avut loc ultima reprezentație. Cel mai numeros public s-a aflat aici, probabil și datorită faptului că ora era una prielnică pentru toți locuitorii comunei. Toată lumea s-a binedispus odată cu începerea spectacolului, distrându-se pe seama personajelor haioase dar și pe situațiile comice care se creau.