AcasăActualitateProcurorii au dat publicităţii rechizitoriul omorului în cazul Lara Şaban

Procurorii au dat publicităţii rechizitoriul omorului în cazul Lara Şaban

„Procuror A. B. de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa,

Examinând dosarul cu nr. de mai sus privind pe inculpatii: Saban Gilberto Ghiunal, cercetat în stare de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infractiunilor de omor calificat si deosebit de grav, prevăzută de art.174 alin.1 C.pen., art.175 alin.1 lit.c C.pen. si art.176 alin.l lit.d C.proc.pen. si tâlhărie, prevăzută de art.211 alin.1 si alin.21 lit.a si c C.pen. cu aplicarea art.33 lit.a C.pen., Davidescu George, cercetat în stare de arestare preventivă sub aspectul săvârsirii infractiunilor de omor deosebit de grav, prevăzută de art.174 alin.1 C.pen. si art.176 alin.l lit.d C.pen. si tâlhărie, prevăzută de art.211 alin.1, alin.21 lit.a si c C.pen., cu aplicarea art.33 lit.a C.pen. si învinuita Ghibăldan Elvie, cercetată în stare de libertate sub aspectul săvârsirii infractiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, prevăzută de art.189 alin.1 si 2 C.pen.

EXPUN URMĂTOARELE:

1. În fapt,

La data de 03.05.2012, inculpatii Davidescu George si Saban Gilberto Ghiunal au ucis-o pe victima Saban Lara (sora ultimului inculpat mentionat), aplicându-i o lovitură în zona capului cu un corp dur cu muchii perpendiculare cu suprafata de circa 4-16 cm2 si provocându-i astfel dilacerare si hemoragie meningo-cerebrală în cadrul unui traumatism cranio-cerebral cu fractură cominutivă a oaselor craniului,  cu scopul de o deposeda pe aceasta de o sumă mare de bani (aproximativ 120.000 USD), despre care credeau că la acel moment se afla în posesia ei, după care au ascuns cadavrul victimei.

După uciderea victimei, inculpatii au deposedat-o pe aceasta de banii pe care aceasta îi avea asupra ei (aproximativ 2000 – 3000 euro), de două telefoane mobile si de celelalte bunuri personale.

În intervalul 06.06.2012 – 19.06.2012, învinuita Ghibăldan Elvie a lipsit-o de libertate în mod ilegal pe minora A. A., în vârstă de 2 ani, refuzând să o încredinteze tatălui ei desi el solicitase în mod expres aceasta.

La data de 04.05.2012, învinuita Ghibăldan Elvie a sesizat organele de politie cu privire la faptul că, la data de 03.05.2012, în jurul orei 16:30, fiica sa Saban Lara a părăsit imobilul în care locuia, situat în Constanta, str.Contraamiral Nicolae Negru nr.9, pentru a se întâlni cu fratele ei, Saban Gilberto Ghiunal, fără însă a mai reveni la domiciliu.

Învinuita a precizat în fata organelor de politie că la momentul disparitiei victima avea asupra sa două telefoane mobile, unul marca Blackberry si unul marca I-Phone 3, precum si o sumă de bani.

Din primele investigatii si cercetări desfăsurate de organele de politie a rezultat că persoana dispărută locuia în Turcia de aproximativ sapte ani si întretinea o relatie de concubinaj cu un om de afaceri local.

Victima avea o situatie financiară deosebită, deplasându-se de la Istanbul la Constanta cu un avion particular, închiriat exclusiv  pentru ea, fiica ei, A. A. si martora C.S., intrarea pe teritoriul României realizându-se pe data de 27.04.2012.

De asemenea, pentru deplasările în Constanta victima avea la dispozitie un autoturism Porsche Panamera în valoare de aproximativ 350.000 euro adus din Istanbul în România de către martorul M. C.

De asemenea, victima a călătorit din Turcia în România având asupra sa peste 125.000 USD în numerar, bani pe care intentiona să îi folosească pentru a cumpăra un apartament în mun.Constanta.

Imediat după sosirea în România, victima a achizitionat de la un magazin de profil o casă de bani pe care a amplasat-o în locuinta sa din Constanta, str.Contraamiral Nicolae Negru nr.9, jud.Constanta. În acest seif, victima a asigurat suma de bani arătată anterior.

Potrivit datelor obtinute din investigatii si din declaratiile persoanelor audiate în cauză, victima obisnuia să poarte în permanentă asupra sa o sumă considerabilă de bani, de aproximativ 2.000 – 3.000 euro dar si să cheltuiască sume chiar mai mari cu ocazia iesirilor în cluburi.

De asemenea, trebuie precizat că victima era proprietara atât a imobilului situat în Constanta, str.Contraamiral Nicolae Negru nr.9, jud.Constanta cât si a apartamentului nr.26 din Constanta, str.Mircea cel Bătrân nr.84, bl.MF1.

După ce disparitia victimei a fost sesizată organelor de urmărire penală, lucrătorii de politie s-au deplasat la locuinta victimei din mun.Constanta str.Contraamiral Nicolae Negru nr.9, jud.Constanta unde au constatat că usile si ferestrele imobilului nu prezentau urme de fortare iar obiectele din interior nu erau răvăsite.

Cu această ocazie lucrătorii de politie au ridicat din locuintă obiecte personale (lenjerie intimă si periută de dinti) ale victimei, necesare pentru stabilirea profilului ADN al acesteia.

De asemenea, la data de 05.05.2012, din interiorul acestui imobil a fost ridicată de către organele de politie o casă de bani, metalică, găsită închisă si asigurată.

În interiorul casei de bani au fost găsite pasapoartele victimei Saban Lara, al fiicei acesteia, A. A. si al martorei C.S., toate eliberate de autoritătile turcesti, un permis de rezidentă eliberat de autoritătile turcesti, emis pe numele Saban Lara, certificatele de nastere ale victimei si ale fiicei sale, emise de autoritătile române precum si suma de 122.300 USD legate cu hârtie de culoare albă, inscriptionată DENIZBANK.

În urma cercetării apartamentului nr.26 din blocul MF1 de pe str.Mircea cel Bătrân din Constanta, de asemenea proprietatea victimei, nu au fost identificate urme de fortare la nivelul usilor sau ferestrelor si nici urme de răvăsire în interior.

Si în acest imobil a fost găsit un seif de perete cu dimensiunile 28x38x18 cm, ridicat de către organele de politie.

La data de 05.05.2012 a fost efectuată cercetarea tehnico-stiintifică a autoturismului victimei, marca Porsche Panamera, găsit parcat în fata blocului MF 1 în care se află si apartamentul care i-a apartinut acesteia, pe str.Mircea cel Bătrân nr.84.

Autoturismul, înmatriculat în Turcia sub nr.34-MA-276, a fost găsit cu portierele si capotele motor si portbagaj închise si asigurate.

Cu această ocazie s-a stabilit că nici sistemele de asigurare, nici geamurile si nici contactul motor nu prezentau urme de fortare iar în interior nu au fost identificate bunuri, înscrisuri sau alte mijloace de probă de natură să servească la aflarea adevărului în cauză. 

Din declaratiile martorelor C.S. si U. G. a reiesit că imediat după venirea în tară, victima a avut un conflict serios cu mama ei, învinuita Ghibăldan Elvie.

Acest conflict s-a produs, pe fondul relatiilor tensionate preexistente între victimă si mama ei, din cauza împrejurării că cea dintâi urma să achizitioneze un apartament în care să locuiască secunda însă nu pe numele acesteia din urmă ci pe numele fiice ei minore. De altfel, această împrejurare rezultă si din declaratia martorei I. M., notar public care urma să autentifice contractul de vânzare cumpărare respectiv.

Un alt aspect care a stat la baza conflictului apărut între victima Saban Lara şi mama sa a fost şi aceea că aceasta din urmă a îndepărtat din anturajul victimei persoanele în care aceasta avea încredere şi care îi făceau diverse servicii (grădinarul, menajera, şoferul), încercând în acest fel să fie singura persoană care să aibă acces la resursele financiare ale fiicei sale, pe perioada în care aceasta se afla în Turcia.

Martorele audiate cu privire la aceste aspecte au declarat că cearta din data de 01.05.2012 dintre victimă si mama ei a avut ca principal efect mutarea celei din urmă din vila din Constanta, str. Contraamiral Nicolae Negru nr.9, jud.Constanta pe care o ocupase până atunci în apartamentul din Constanta, str.Mircea cel Bătrân nr.84, bl.MF1.

De la acest moment, victima a rămas să locuiască în vilă, împreună cu fiica ei si martora C.S..

De altfel, din declaratiile martorelor C.S. si U. G. a rezultat că victima era în relatii reci nu doar cu mama sa ci si cu cele două surori ale sale, martorele S. M. si M. Me., si cu fratele ei Saban Gilberto Ghiunal.

De asemenea, martora C.S. a declarat că victima i-a spus că în trecut, inculpatul Saban Gilberto Ghiunal îsi însusise suma de 14.000 euro apartinând victimei, sumă de bani pe care aceasta o lăsase în casa din Constanta.

Martora a mai arătat că inculpatul o ameninta frecvent pe victimă că o va face de râs dezvăluind faptul că ea nu era căsătorită legal în Turcia si că are o relatie cu un bărbat căsătorit.

În acelasi sens este si declaratia martorului P.S.C. care a arătat că din ce stia de la inculpatul Davidescu George, relatiile dintre victimă si fratele ei, Saban Gilberto Ghiunal erau foarte reci.

Astfel, potrivit sustinerilor martorului victima încetase să mai trimită bani în tară fratelui ei motiv pentru care acesta avea grave probleme financiare.

Împrejurarea că între victimă si inculpat exista o stare conflictuală serioasă rezultă si din declaratia acestuia din urmă.

Starea conflictuală dintre inculpatul Saban Gilberto Ghiunal rezultă si din împrejurarea că în trecut acesta a amenintat-o prin intermediul unui mesaj transmis prin reteaua Facebook că va dezvălui în România faptul că are o relatie cu un bărbat însurat.

Probatoriul administrat în cauză a demonstrat faptul că în trecut inculpatul Saban Gilberto Ghiunal i-a sustras victimei un autoturism marca Porsche Cayenne pe care apoi l-a înstrăinat unei terte persoane în baza unui contract de vânzare cumpărare pe care fusese falsificată semnătura victimei.

Fapta a făcut obiectul dosarului de urmărire penală nr.13777/P/2008 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanta, solutionat prin neînceperea urmăririi penale fată de Saban Gilberto Ghiunal după ce victima si-a retras plângerea prealabilă formulată sub aspectul săvârsirii infractiunii prevăzute de art.210 C.pen. împotriva fratelui ei.

Astfel cum rezultă din declaratia învinuitei Ghibăldan Elvie, imediat după cearta cu victima si după ce a părăsit vila de pe str.Contraamiral Nicolae Negru, l-a sunat pe inculpatul Saban Gilberto Ghiunal care la acel moment se găsea la un grătar în zona localitătii Negru Vodă, jud.Constanta, informându-l despre cele petrecute.

A doua zi, la data de 02.05.2012, inculpatul Saban Gilberto Ghiunal s-a prezentat la locuinta victimei, având asupra sa jucării pentru nepoata sa, împrejurare din care rezultă că aceasta a fost prima sa întâlnire cu victima, de la momentul sosirii ei în tară, în condiţiile în care inculpatul a declarat în faza incipientă a anchetei că s-ar fi aflat în relaţii bune cu sora sa şi ar fi vizitat-o încă de la venirea acesteia în România.

De aici, inculpatul a plecat împreună cu victima la apartamentul din blocul MF1 de pe str.Mircea cel Bătrân nr.84 unde se afla învinuita Ghibăldan Elvie.

Sosirea inculpatului Saban Gilberto Ghiunal si a victimei în blocul arătat, precum si plecare acestora de acolo, au fost suprinse de camera de supraveghere amplasată la intrarea în scară.

În cadrul discutiei care a urmat s-a stabilit ca inculpatul Saban Gilberto Ghiunal să caute un apartament pentru mama sa, urmând ca decizia achizitionării să fie luată de către victimă care de altfel urma să si plătească pretul imobilului. Conform declaraţiei inculpatului Şaban Gilberto Ghiunal, preţul maxim ce urma să fie plătit de sora sa pentru apartament se situa în jurul a 45.000 euro.

Din declaratia martorei I. M. a rezultat faptul că la data de 02.05.2012 a fost contactată de către victima Saban Lara care i-a comunicat că a doua zi urmează să încheie contractul de vânzare cumpărare pentru apartamentul căutat.

Cu această ocazie martora, în posesia căreia se aflau toate documentele originale ale proprietătilor din România ale victimei, dovadă a neîncrederii acesteia din urmă în membrii propriei familii, i-a spus victimei să nu achite avans pentru apartamentul dorit ci, să vină la sediul biroului notarial cu actele acestui imobil pentru verificări.

Declaratiile martorei I. M. sunt confirmate de listingul convorbirilor telefonice purtate de către victimă, din care rezultă că aceasta din urmă a apelat la data de 02.05.2012, ora 13:51:15 numărul de telefon al martorei.

În acest context trebuie precizat că inculpatul Davidescu George, fost angajat al Inspectoratului de Jandarmi al Judetului Constanta si la momentul respectiv angajat al SC … SRL, firmă care asigura paza interioară a hypermarketului Metro de pe bld.Aurel Vlaicu din Constanta, avea acces la un apartament situat în Constanta, str.Mihail Kogălniceanu nr.27, bl.18, ap.12.

Acest apartament era închiriat de cetăteanul italian de origine libaneză A. R., cunoscut al inculpatului Davidescu George.

Martorul A. R., om de afaceri, desfăsura activităti comerciale preponderent în zona Baia Mare astfel încât acesta folosea relativ rar apartamentul respectiv.

Deoarece în trecut în acel imobil avusese loc o inundatie în urma căreia se produseseră degradări ale apartamentelor învecinate, cetăteanul italian îi lăsase cheile de la usa de acces inculpatului Davidescu George pentru ca acesta să verifice periodic starea locuintei.

Acest apartament se găseste la o distantă de aproximativ 500 de metri de apartamentul victimei din blocul MF1 de pe str.Mircea cel Bătrân si pe raza aceluiasi releu de telefonie mobilă, respectiv cel de la adresa B-dul Tomis 79-81, RomTelecom RA, Dir. Tc. Constanta; Oras:Constanta, pentru reţeaua de telefonie mobilă VODAFONE.

În continuare, din investigatiile efectuate de organele de politie si din înscrisurile puse la dispozitie de SC … SRL, coroborate cu listingul convorbirilor telefonice purtate de inculpatul Davidescu George la data de 02.05.2012, rezultă că acesta a fost prezent la locul de muncă în dimineata acestei zile, după care si-a luat liber începând cu orele prânzului.

La data de 03.05.2012, în cursul diminetii, victima Saban Lara, împreună cu mai multe persoane, a mers la Spitalul Clinic Judetean de Urgentă Constanta unde si-a vizitat o rudă, după care împreună cu martora C.S. si cu fiica ei s-a deplasat la sediul City Park Mall unde a rămas până în jurul orei 16:00, când s-a îndreptat către locuinta de pe str.Contraamiral Nicolae Negru nr.9, jud.Constanta.

Pe drumul către casă, victima a purtat o convorbire telefonică cu martorul M. C. împreună cu care anterior vizionase un apartament pentru a-l achizitiona, convorbire în cadrul căreia victima a amânat luarea unei decizii cu privire la acest imobil pentru a doua zi.

Potrivit declaratiilor martorei C.S., în intervalul de timp în care s-a aflat împreună cu victima la mall, aceasta din urmă a fost sunată insistent de către inculpatul Saban Gilberto Ghiunal.

Martora a mai arătat că victima a respins apelurile inculpatului însă în cele din urmă i-a răspuns, însă nu a putut da detalii cu privire la continutul acestei discutii deoarece ea a fost purtată în limba română.

După ce a ajuns la domiciliu, unde se afla martora U. G., victima i-a spus acesteia din urmă să îsi ia copilul pentru a merge cu totii în Satul de Vacantă din Constanta, iar după plecarea acesteia din locuintă a purtat discutii telefonice cu inculpatul Saban Gilberto Ghiunal.

 Martora C.S. a declarat că după o astfel de discutie victima i-a spus că merge să se întâlnească cu fratele ei, după care a plecat de acasă fără a mai reveni.

Martora nu a putut preciza cu exactitate obiectele de vestimentatie purtate de victimă la momentul disparitiei însă a pus la dispozitia organelor de urmărire penală o înregistrare video, făcută de ea cu telefonul mobil, în ziua de 03.05.2012, în jurul orei 14:00, cu ocazia vizitei în City Park Mall, în care sunt vizibile hainele si bijuteriile victimei.

Potrivit declaratiilor martorei, victima obisnuia să poarte asupra ei sume relativ mari de bani în numerar, de regulă 2000 – 3000 euro, iar la momentul plecării din locuintă avea asupra ei si două telefoane mobile.

La data de 03.05.2012, ora 17:07 inculpatul Saban Gilberto Ghiunal a intrat în blocul MF1 de pe str.Mircea cel Bătrân nr.84, aspect surprins de camera de supraveghere amplasată la intrarea în scară. Anterior, la ora 16:42, în aceeasi scară intrase si învinuita Ghibăldan Elvie.

Aceeasi cameră de supraveghere l-a surprins pe inculpat părăsind scara blocului la ora 17:10, după care la ora 17:30, victima a parcat autoturismul marca Porsche Panamera în fata blocului mentionat.

Din analiza listingul convorbirilor şi comunicărilor efectuate de la postul telefonic cu numărul de apel 0731908888 aparţinând victimei Şaban Lara, s-a stabilit că la ora 17:32:31, acesta a apelat postul telefonic 0720787777 aparţinând inculpatului Şaban Gilberto Ghiunal, între cei doi având loc o discuţie cu durata de 26 secunde, pe parcursul căreia Şaban Lara a fost localizată în raza de acoperire a releului de telecomunicaţii de la adresa din B-dul Tomis 79-81, RomTelecom RA, Dir. Tc. Constanta; Oras:Constanta.

Trebuie precizat că în momentul efectuării convorbirii şi inculpatul Şaban Gilberto-Ghiunal a fost localizat pe raza aceluiaşi releu de telecomunicaţii, care este amplasat, pe diagonală, la o distanţă de cca 700 m de blocul MF1 de pe str. Mircea cel Bătrân.

Acest apel a fost ultimul înregistrat de la postul telefonic 0731908888 aparţinând numitei Şaban Lara, iar anterior acestuia, au mai fost iniţiate alte 2 apeluri către postul telefonic 0720787777 aparţinând inculpatului Şaban Gilberto Ghiunal, la orele 16:31:28 şi 17:07:29, când au avut loc discuţii cu duratele de 19, respectiv 25 secunde, de fiecare dată Şaban Lara fiind localizată în raza de acoperire a releului de telecomunicaţii de la adresa din Bld. Alexandru Lapusneanu nr.70, Bl. LE 18 Constanta, care acoperă zona în care se află casa de pe str.Contraamiral Nicolae Negru nr.9.

În urma vizionării imaginilor înregistrate de camerele de supraveghere ale SC E. SRL, amplasate în zona intersectiei străzilor Mihail Kogălniceanu si Cuza Vodă, în ziua de 03.05.2012, între orele 1200 – 2400, s-a stabilit că există un decalaj între ora reală şi ora înregistratorului video digital, în sensul că ora afişată de înregistratorul digital este cu aproximativ 67 de minute în urmă faţă de ora reală, astfel că ora 1100 – ora afişată pe camere este aproximativ ora 1207 în realitate.

La ora afişată 11:00:54 (aproximativ 12:07 – ora reală), camera nr.4 l-a surprins în raza sa de acţiune pe inculpatul Şaban Gilberto Ghiunal, deplasându-se pe jos pe str. Mihail Kogălniceanu, din direcţia blocului 18 (extremitatea străzii Mihail Kogălniceanu dinspre blocul M1 de pe str. Ştefan cel Mare), către intersecţia străzilor Mihail Kogălniceanu şi Cuza Vodă.

După ce a ajuns în intersecţie, susnumitul s-a deplasat spre b-dul Tomis, inculpatul Şaban Gilberto Ghiunal se deplasa pe jos şi era îmbrăcat cu o pereche de pantaloni tip blugi, posibil culoare albastră şi un tricou de culoare închisă, posibil neagră.

La ora reală 16:36, ambele camere ale SC E. SRL, i-au surprins pe ambii inculpati venind pe jos pe strada Cuza Vodă, dinspre bld.Tomis si intrând pe str.Mihail Kogălniceanu.

După ce inculpatii au pătruns pe str.Mihail Kogălniceanu, Saban Gilberto Ghiunal a rămas mai în spate iar Davidescu George si-a continuat deplasarea către blocul nr.18. După un interval scurt de timp, inculpatul Saban Gilberto Ghiunal a pornit după coinculpat.

La ora afişată 15:56:11 (aproximativ 17:03 – ora reală), camera nr.4 l-a surprins în raza sa de acţiune pe inculpatul Şaban Gilberto Ghiunal, venind pe str. Mihail Kogălniceanu, din direcţia blocului 18, îmbrăcat cu articolele de vestimentaţie descrise mai sus, în plus fiind vizibile şi încălţămintea, respectiv o pereche de pantofi tip sport de culoare închisă, posibil neagră, cu talpa de culoare deschisă, posibil albă, susnumitul se deplasează pe jos, traversează oblic intersecţia şi se deplasează pe str. Cuza Vodă, către str. Mircea cel Bătrân.

La ora afişată 15:57:03 (aproximativ 17:04 – ora reală), camera nr.3 l-a surprins în raza sa de acţiune pe inculpatul Şaban Gilberto Ghiunal, purtând aceleaşi articole de vestimentaţie şi încălţăminte, venind pe str. Mihail Kogălniceanu, din direcţia str. Mircea cel Bătrân.

Cel în cauză rămâne în zona de acţiune a camerei nr.3 până la ora afişată 15:59:36 (aproximativ 17:09 – ora reală), când se deplasează pe jos, pe str. Cuza Vodă spre str. Mircea cel Bătrân.

În intervalul 15:57:03 -15:57:53 (aproximativ 17:07 – 17:08 ora reală) cât inculpatul ŞABAN GILBERTO GHIUNAL s-a aflat atât în raza de acţiune a camerei nr.3 cât şi camerei nr.4, acesta a fost observat vorbind la telefonul mobil.

În acest context trebuie precizat că la ora 17:07:29 a acut loc penultima convorbire telefonică dintre inculpatul Saban Gilberto Ghiunal şi victimă, aceasta aflându-se încă la locuinţa de pe str. Contraamiral Nicolae Negru nr.9.

De asemenea, după acest apel, la ora 17:09:23 inculpatul Saban Gilbetto Ghiunal a apelat-o pe mama sa, învinuita Ghibăldan Elvie, apel care precede vizita făcută de acesta mamei sale, aşa cum am arătat mai sus, sub pretextul declarat că i-ar fi dus acesteia din urmă un încărcător de telefon mobil. Trebuie precizat că nici atunci când se afla în raza de acoperire a camerelor de supraveghere aparţinând SC E. SRL şi nici atunci când a intrat în scara blocul MF1, inculpatul nu a fost observat având asupra sa vreun alt obiect decât propriul telefon mobil.

La ora afişată 16:13:00 (aproximativ 17:20 – ora reală), camera nr.3 l-a surprins în raza sa de acţiune pe inculpatul Şaban Gilberto Ghiunal, purtând aceleaşi articole de vestimentaţie şi încălţăminte, venind pe str. Cuza Vodă dinspre str. Mircea cel Bătrân, susnumitul rămânând în zona intersecţiei str. Cuza Vodă şi Mihail Kogălniceanu până la ora afişată 16:14:00 (aproximativ 17:21 – ora reală), timp în care se plimbă pe stradă, având un aspect agitat.

La ora indicată, inculpatul Şaban Gilberto Ghiunal a ieşit din raza de acţiune a camerei nr.3, în timp ce se deplasa pe jos pe str. Cuza Vodă, înspre str. Mircea cel Bătrân.

La ora afişată 16:29:01 (aproximativ 17:36 – ora reală), iniţial camera nr.3 şi apoi şi camera nr.4 l-au surprins în razelor lor de acţiune pe inculpatul Şaban Gilberto Ghiunal, purtând aceleaşi articole de vestimentaţie şi încălţăminte, în timp ce se deplasa pe jos, pe str. Cuza Vodă dinspre str. Mircea cel Bătrân, urmat îndeaproape de o persoană de sex femeiesc, de cca 25-30 ani, constituţie astenică, ten deschis, păr negru, lung, mai scundă decât însoţitorul său şi care era îmbrăcată cu un tricou-maiou de culoare deschisă, posibil albastru şi cu o fustă scurtă (mini) de culoare neagră.

De asemenea, pe umărul stâng a fost observată o geantă de damă cu faţa exterioară din material de culoare crem deschis, fiind totodată vizibil şi un obiect strălucitor pe faţa exterioară, zona mediană.

Aceste obiecte de vestimentatie si accesorii sunt similare cu cele purtate de victimă în înregistrarea video pusă la dispozitie de către martora C.S. si identice cu cele aflate pe cadavrul victimei la momentul găsirii sale.

După semnalmente, această femeie a fost recunoscută ca fiind numita ŞABAN LARA, concluzie întărită si de declaratiile martorelor S. M. si M. Me. care i-au recunoscut în imagini pe inculpatul Saban Gilberto Ghiunal si pe victima Saban Lara.

În momentul în care cei doi au ajuns la intersecţia str. Cuza Vodă cu str. Mihail Kogălniceanu, au continuat deplasarea pe str. Mihail Kogălniceanu până la extremitatea dinspre blocul M1 de pe str. Ştefan cel Mare (aproximativ 500 m), loc în care s-au îndreptat către colţul blocului 18 de pe str. Mihail Kogălniceanu nr.27, ieşind din raza de acţiune a camerelor de supraveghere.

La data de 03.05.2012, ora 17:35:49, inculpatul Saban Gilberto Ghiunal l-a apelat telefonic pe coinculpatul Davidescu George, purtând o discutie de 10 secunde, timp în care ambii s-au găsit pe raza aceluiasi releu de telecomunicatii, din B-dul Tomis 79-81, RomTelecom RA, Dir. Tc. Constanta; Oras:Constanta.

La ora afişată 16:58:11 (aproximativ 18:05 – ora reală), camera nr.4 l-a surprins în raza sa de acţiune pe inculpatul Şaban Gilberto Ghiunal, acesta fiind observat deplasându-se pe jos pe str. Mihail Kogălniceanu, dinspre blocul 18 către str. Cuza Vodă, fără a avea vreun fel de obiecte în mâini.

În momentul în care a ajuns la intersecţia celor două străzi, inculpatul şi-a continuat deplasarea pe str. Cuza Vodă, îndreptându-se spre b-dul Tomis.

Imediat după aceasta, din imobil a iesit o persoană cu semnalmentele coinculpatului Davidescu George care s-a îndreptat în aceeasi directie ca si inculpatul Saban Gilberto Ghiunal.

Trebuie precizat că la iesire, în imaginile surprinse de camerele de luat vederi, inculpatul Davidescu George apare tinând în mână un obiect de mici dimensiuni, de culoare neagră, de formă dreptunghiulară, asemănător unui portofel de damă.

La data de 28.05.2012 a fost efectuată o perchezitie la imobilul situat în Constanta, str.Mihail Kogălniceanu nr.27, bl.18, ap.12, imobil în care se presupunea că fusese ucisă victima Saban Lara.

În apartament a fost găsit martorul A. R., cetătean italian de origine libaneză, titular al contractului de închiriere asupra imobilului.

În holul din care se face accesul în cele două dormitoare ale apartamentului, baie si debara, cu dimensiunile de 124×350 cm se afla o plintă cu lungimea de 102 cm, pe care au fost identificate trei pete de culoare brun roscat cu aspect de sânge coagulat.

După îndepărtarea plintei, la partea inferioară a zonei peretului zugrăvită cu var alb, sub spectru de lumină ultravioletă, a fost observă o pată gălbuie.

Deasupra plintei respective, pe peretele văruit în alb a fost observată o zonă de aproximativ 60×40 cm ce prezenta urme de zugrăvire recentă iar în urma examinării acesteia sub spectru de lumină ultravioletă, au fost identificate două mici zone cu fluorescentă gălbuie. În interiorul aceleiasi zone au fost observati doi stropi fini de formă alungită, cu directia de sus către în jos, cu lungimea de circa 5 mm fiecare, de culoare brun roscat cu aspect de sânge coagulat.

Pe tocul drept al usii dormitorului mare, situat lângă baie, la o înăltime de circa 65 cm de podea, pe latura dinspre hol, a fost identificat un alt strop cu diametrul de circa 2-3 mm, de culoare brun roscat, cu aspect de sânge coagulat.

De asemenea, pe peretele stâng al holului mic din care se face accesul în cele două dormitoare, la circa 140 cm de usa de acces în debara a fost observată o zonă verticală lată de circa 25 cm si înaltă de circa 220 cm care prezenta urme de zugrăvire recentă iar în urma examinării acesteia sub spectru de lumină ultravioletă, au fost observate patru mici zone cu fluorescentă gălbuie, la înăltimea de 185, 133, 65, si 50 cm fată de podea. Pe acelasi perete, se afla usa de acces în debara iar deasupra ei au fost observate două zone ce prezentau urme de zugrăvire recentă iar în urma examinării lor sub spectru de lumină ultravioletă s-a remarcat o fluorescentă difuză de intensitate medie.

În continuarea usii de acces în debara către usa de acces în baie, pe acelasi perete, la o înăltime cuprinsă între 95 si 140 cm de la podea, a fost observată o altă zonă cu urme de zugrăvire recentă iar în urma examinării ei sub spectrul de lumină ultravioletă au fost observate opt mici zone cu fluorescentă gălbuie.

Cu ocazia examinării fără sursă de lumină ultravioletă la o distantă de circa 1 cm de capacul unei prize aplicate pe usa debaralei a fost observat un strop de formă circulară cu diametrul de circa 3 mm, de culoare brun roscat, cu aspect de sânge coagulat.

În acelasi hol, între usile debaralei si băii, se afa o masină de cusut, model vechi, iar lângă aceasta se găsea un scaun pliabil, din lemn, pe sezutul căruia se află o sacosă din material plastic, de culoare portocalie, împăturită în două, cu inscriptiile MICHEL DERECE, care a fost examinat si s-a constatat că la partea superioară, coltul dinspre mijlocul holului, prezenta o pată de culoare brun roscat cu aspect de sânge coagulat, cu lungimea de circa 5 mm, sub formă de crustă. Deasupra acestui scaun, pe perete, la o înăltime de circa 95 cm de podea a fost identificat un alt strop mic, de formă alungită, de circa 2 mm, de culoare brun roscat cu aspect de sânge.

În wc-ul de serviciu al apartamentului, pe faianta de culoare albă de pe perete, la circa 40 cm deasupra bazinului wc-ului, a fost identificat un fir de păr de culoare castanie, cu lungimea de circa 25 cm (culoare si dimensiunea firului de păr ale victimei Saban Lara).

În urma cercetării locului faptei, din apartament au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă ce prezentau urme de materie brun roscat cu aspect de sânge, precum si urme de materie obtinute prin răzuire .

Astfel cum rezultă din procesul verbal de perchezitie domiciliară, holul în care au fost găsite numeroasele pete cu aspect de sânge precum si zonele de perete ce păreau proaspăt văruite era lipsit de mocheta care acoperea celălalt hol precum si camerele apartamentului, astfel încât era vizibilă pardoseala cimentuită cu mozaic.

Cetăteanul italian A. R., titularul contractului de închiriere al apartamentului arătat, a declarat că l-a cunoscut pe inculpatul Davidescu George în urmă cu aproximativ trei ani.

În urmă cu aproximativ un an, în timp ce chiriasul era plecat din mun.Constanta, în apartament a avut loc o inundatie astfel încât acesta i-a cerut inculpatului Davidescu George să remedieze defectiunea, trimitându-i acestuia printr-un curier rapid cheile apartamentului.

Deoarece inculpatul s-a ocupat serios de defectiunea respectivă, martorul i-a lăsat o cheie de la usa de acces în locuintă pentru ca acesta să poată interveni în cazul unei probleme similare.

Înainte de data de 01.05.2012, martorul a plecat în mun.Baia Mare si a revenit în Constanta la data de 21.05.2012.

A doua zi, mar