Asociația Elevilor din Constanța: ”Vom depune plângere penală pe numele primarului Vergil Chițac ”

Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților și Florin Cîțu, prim-ministrul României se vor afla în această după amiază la Constanța, pentru a participa la Comitetul de Coordonare Județean în cadrul căruia se va alege noul Birou Politic Județean al filialei.

Vestea sosirii premierului i-a determinat pe elevii constănțeni să organizeze un protest cu privire la transportul care trebuie decontat de către autorități.

Ariana Dudună, reprezentantă a Asociației Elevilor din Constanța a notificat Primăria Constanța și Jandarmeria cu privire la intenția de a protesta, însă cele două instituții nu au dat undă verde manifestației.

 

 

„După ce că ne lasă fără transport, Florin Cîțu ne lasă fără dreptul de a protesta și a ne exprima pașnic.

Sâmbătă, odată cu anunțarea prezenței prim-ministrului la Constanța, am trimis o notificare către primăria Constanța și Jandarmerie cu privire la organizarea unui protest.

Azi dimineață, am fost sunată și invitată la Comisia de avizare, fiindu-mi comunicat faptul că „pentru protestul de pe 26 vă dăm clar aviz negativ”.

Motivul invocat este tardivitatea anunțării protestului. Vă întreb, cum ați fi vrut să anunț mai devreme protestul, dacă sâmbătă și-a anunțat prim-ministrul prezența la Constanța?

Atât acțiunile autorităților de astăzi, cât și cele de la protestul de la Prefectură, de data trecută, când am fost amenințați cu amenzi, nu arată decât o degradare a democrației, îndreptându-ne către o dictatură.”

 

 

UPDATE:

 

 

Ariana Dudună, președinte AEC:

„În cadrul ședinței, am solicitat permisiunea de a difuza live discuția, pentru transparența decizională, însă aceasta mi-a fost refuzată, fără bază legală. Le-am prezentat celor prezenți situația legislativă, însă aceștia au susținut că legea este interpretabilă.

Din punctul nostru de vedere, legea este foarte clară. Astfel, având în vedere faptul că articolul 10 al Legii adunărilor publice prevede atribuția primarului de a emite dispozițiile de interzicere a desfășurării adunărilor publice, doar în anumite cazuri limitate, neincidente în cauza de față și nici măcar invocate în cadrul comisiei, AEC va depune o plângere penală pe numele primarului Vergil Chițac, dacă va avea tupeul să ne interzică protestul pentru drepturile elevilor.”

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult