Prefecții județelor Constanța și Tulcea au sărbătorit Dobrogea printr-o amplă acțiune de plantare de pomi

În cursul zilei de duminică, 17.11.2019, în cadrul programului de sărbătorire a Dobrogei, inițiat de către Instituția Prefectului Județului Constanța, în parteneriat cu instituția omoloagă tulceană, susținută de Direcțiile Silvice ale celor două județe și de numeroși voluntari, au fost plantați 141 de puieți de stejar.

La 141 de ani de la reintegrarea Dobrogei la teritoriul național, cei prezenți,  constănțeni și tulcenii, sub coordonarea prefecților, au plantat 141 de puieți de stejar,  la limita dintre cele două județe.

Personalul din instituțiile implicate a fost ajutat și de unii dintre copiii lor, care au fost inițiați în lecția respectului față de natură, de muncă și de istoria neamului.

De asemenea, studenți ai Academiei Navale Mircea cel Bătrân și ai Universității Maritime Constanța au dat cu entuziasm o mână de ajutor în această acțiune bogată în  simbolistică și, cu siguranță, spun ei, vor contribui mai mult, la viitoarele sărbătoriri ale Dobrogei.

Toți voluntarii au fost recompensați cu diplome și au fost invitați la închiderea festivă a târgului „Dobrogea- un festival de tradiții, obiceiuri și gusturi”, organizat la Pavilionul Expozițional, ca parte a Zilelor Dobrogei, program care se va încheia pe data de 23noiembrie, data când trupele române eliberatoare au intrat în Constanța.

Însă, cea mai mare recompensă pentru toți cei implicați a fost că cei 141 de puieți, cu ajutorul naturii,  vor deveni stejari falnici în anii ce vin și vor sta mărturie pentru alte generații pentru efortul înaintașilor noștri și respectul pe care îl datorăm acestora pentru viața noastră pașnica într-un stat suveran.

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult