AcasăActualitatePoliţia Constanţa- Activitatea în ultimele 24 de ore

Poliţia Constanţa- Activitatea în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, poliţiştii constănţeni au organizat 10 acţiuni, fiind aplicate 29  sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 9.215 lei.

INFRACŢIUNI JUDICIARE

La data de 14.02.2013, ora 05.50, poliţiştii din Ovidiu au fost sesizaţi cu privire la faptul că mai multe persoane sustrag conductă metalică, aparţinând unei societăţi comerciale, situată din extravilanul localităţii.

Poliţiştii au intervenit prompt, identificând la faţa locului 4 tineri cu vârste cuprinse între 19 şi 31 de ani, care, cu ajutorul unui aparat tip autogen, au efectuat tăieturi la conducta în diametru de 350 mm sustrăgând 15 ml din aceasta.

Tinerii sunt suspectaţi şi de furtul comis în noaptea de 06/07.02.2013, în dauna aceleiaşi societăţi, poliţiştii întocmindu-le totodată şi dosare de cercetare penală.

Având în vedere aspectele constatate şi în baza probatoriului administrat în cauză, suspecţii au fost reţinuţi de poliţişti pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, ulterior prezentaţi procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa cu propunere de sesizare a instanţei de judecată în vederea arestării preventive.

Suspecţii au fost depuşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Constanţa, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentaţi Judecătoriei Constanţa cu propuneri corespunzătoare.

La data de 14 februarie a.c., poliţiştii din Cogealac, au fost sesizaţi de către un cetăţean din sat Tariverde, comuna Cogealac cu privire la faptul că, în noaptea de 25/26.01.2013, persoane necunoscute i-au sustras din ferma agricolă pe care o administrează 20 saci cu grâu, valoarea prejudiciului fiind de 2500 lei.

Demarând cercetările cu operativitate, poliţiştii din Cogealac, cu sprijinul colegilor din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Cogealac, au identificat ca suspecţi de comiterea faptei trei localnici cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani, recuperând şi 30% din cantitatea de cereale sustrase.

Celor în cauză li s-a întocmit dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de lucrătorii Postului de Poliţie Cogealac pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, cu suspecţii în stare de libertate.

La data de 14 februarie a.c. poliţiştii din Corbu au identificat un minor în vârstă de 17 ani, din localitate, suspectat că în noaptea de 12/13.02.2013, prin escaladarea gardului împrejmuitor a pătruns în curtea unui vecin de unde a sustras 3 ţevi din aluminiu.

Continuând cercetările poliţiştii au stabilit că minorul, în noaptea de 13/14.02.2013 a mai sustras porţile metalice de acces în curtea altei locuinţe, prejudiciul urmând a fi comunicat ulterior.

Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal pentru furt calificat, fiind cercetat în stare de libertate.

La data de 14 februarie a.c., între orele 07.00 – 13.00, ofiţeri din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu lucrători ai Secţiilor 8 şi 9 de Poliţie Rurale (Băneasa, respectiv Chirnogeni) precum şi din cadrul Postul de Poliţie Aliman au executat mai multe percheziţii domiciliare în sat Dunăreni, comuna Aliman, în vederea identificării mai multor animale sustrase de pe raza judeţului, animale ce fac obiectul mai multor dosare penale aflate în lucru cu autor necunoscut.

Cu această ocazie, la locuinţa unui tânăr, în vârstă de 27 ani, din comuna Aliman, sat Dunăreni au fost identificate 16 ovine şi 14 miei, animale sustrase în noaptea de 30/31.12.2012 din gospodăria unui cetăţean, din comuna Topraisar.

Din primele cercetări poliţiştii au stabilit că animalele au fost sustrase de tânărul în gospodăria căruia au fost găsite, la comiterea faptei participând şi fratele său în vârstă de 33 ani, din aceeaşi localitate.

Ulterior, aceştia au înlăturat crotaliile de la urechile animalelor, pentru a îngreuna identificarea lor.

ACTIVITATEA RUTIERĂ

 În ultimele 24 de ore poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi de prevenire, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate, fiind aplicate de către aceştia 363 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 57.400 lei.

Poliţiştii rutieri au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident soldat cu victime.

La data de 14 februarie a.c., ora 13.30, în judeţul Constanţa, G. Adrian, de 45 de ani, a condus un autoturism pe DN22C dinspre Faclia către Satu Nou şi ajungand la km. 9, din cauza neatenţiei în conducere a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu o autoutilitară care se deplasa regulamentar din sens opus. În urma impactului a rezultat decesul lui G. Adrian.

În ceea ce priveşte faptele antisociale, la nivelul Serviciului Rutier Constanţa au fost constatate două infracţiuni la regimul circulaţiei.

 La data de 14 februarie a.c., ora 17.30, în municipiul Constanţa, a fost depistat B. Liviu, de 48 ani, din localitate, conducând un autoturism pe bulevardul I.C. Brătianu, având permisul de conducere anulat.

La data de 14 februarie a.c., ora 18.50, în municipiul Constanţa, a fost depistat O. Daniel Vasile, de 48 ani, din localitate, conducând un autoturism pe strada Portiţei, având dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat pentru perioada în curs.

În  ambele cauze s-au întocmit dosare de cercetare penală.