Planetariu Constanța, locul unde se dezvăluie tainele Universului

Dacă ați ajuns la Delfinariu și ați vizitat Microrezervația, următoarea oprire trebuie, neapărat, să fie la Planetariu, tot în incinta Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

Aici vă așteaptă o călătorie fascinantă printre stele și planete, pentru a descoperi misterele Universului. O lume de dincolo de noi, alcatuită din stele, planete, meteori și galaxii ţi se dezvăluie și eşti ajutat să înveţi să călătoreşti printre ele folosindu-te de constelaţiile care contribuie la realizarea acestui tablou, „Cerul”, care nu a suferit nici o restaurare în ultimii 2000 de ani.

Planetariu Constanța oferă o experiență unică cu proiecție hibrid, cu două sisteme de proiecție clasice, opto-mecanică și digitală 4K, fulldome (la 360 de grade). Este vorba de o investiție totală de aproape 1,1 milioane de euro prin care, CMSN deține cel mai performant sistem de proiecție din sud-estul Europei, unul de top mondial. Numai acesta a costat peste 770.000 euro.

Am început cu cel optomecanic, am continuat cu cel digital și acum îmbinăm cele două variante. Reușim să suprapunem peste cel optomecanic imagini obținute digital. Acest lucru ne permite să urmărim dinamica cerească, din două perspective. Două perspective ce vizează două viziuni. Aproape, departe, dar amândouă cu naturalețe. Cel optomecanic ne proiectează un cer foarte aproape de cel natural. În schimb, prin cel digital reușim să vedem naturalețea pe care o au corpurile cerești în momentul în care ne apropiem de ele“ spune Dobre Simona, muzeograf în cadrul Planetariului.

Planetariu poate fi vizitat după următorul program:

Luni-Duminica: 9:45, 11:45, 13:45, 15:00, 16:00

Accessul copiilor sub 7 ani se face la demonstrația de la ora 9:45.

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult