AcasăActualitatePinocchio, premieră în această duminică, la Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul...

Pinocchio, premieră în această duminică, la Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare”

DUMINICĂ, 10 SEPTEMBRIE 2023, ora 10.30, la Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de Mare” are loc premiera spectacolului PINOCCHIO, o adaptare după Carlo Collodi.

Regia artistică și scenariul sunt semnate de regizorul Ciprian Huțanu care, cu mult profesionalism a creionat, într-o variantă modernă, povestea băiețelului năstrușnic și rebel, cel care este, de fapt o marionetă de lemn, cioplită de bătrânul tâmplar Gepetto.

Conceptul scenografic și păpușile spectacolului au fost realizate de Tünde Tomos, secondată ca asistenți de scenografie de către Cătălin Ungureanu și Daniel Pál. Muzica îi aparține compozitorului Călin Ionce. Light design-ul spectacolului a fost realizat de Aurel Palade.

Pinocchio, marioneta năzdrăvană, alături de bunul lui tată, Gepetto dar și de alte personaje, cum ar fi Greierele cel înțelept, Zâna Bună, Mangiafuoco, Vulpoiul, Cotoiul, Balena, clovnii, licuricii, orășenii vă vor purta într-o călătorie plină de imaginație, cu multe peripeții. Astfel, veți afla care sunt consecințele acțiunilor sale nesăbuite, a lenei și lăcomiei. El învață ce înseamnă sacrificiul, aprecierea și recunoștința, iar în final, Zâna Bună îl răsplătește transformându-l pe Pinocchio într-un băiețel adevărat.

La invitația Teatrului pentru Copii și Tineret ”Căluțul de Mare”, am pregătit piesa Pinocchio, după textul lui Carlo Collodi, într-o interpretare adaptată la așteptările contemporane pentru o astfel de animație. Un spectacol cât se poate de interactiv și apropiat de ceea ce așteaptă spectatorii de la un spectacol complet de teatru de animație. Am întâlnit aici o echipă foarte dispusă la lucru de calitate, un teatru foarte bine organizat, în care m-am simțit excelent și am colaborat cu plăcere. Am lucrat cam șase săptămâni la acest spectacol. Am insistat foarte mult pe felul în care s-au croit personajele, pe amănunte, pe construcția scenică și pe interpretare. Managerul teatrului a fost încântat de abordarea mea și, deși a durat puțin mai mult decât durează în mod normal producția unui spectacol, spun eu că a ieșit ceva deosebit. Invit publicul constănțean să vină la acest spectacol pentru că va fi o bucurie și, sper eu, un eveniment reușit al Teatrului ”Căluțul de Mare”, ne-a declarat Ciprian Huțanu, regizorul și scenaristul spectacolului.

În spectacolul adaptat etapei de vârstă 4+, copiii îi vor putea revedea pe actorii: Claudia Brădescu, Rovena Paraschivoi, Daniela Vlad, Arina Cojocaru, Grațian Prisacariu, Tiberiu Roșu, Cristian Mitescu, Ion Ciolan și Daniel Minciună.