AcasăActualitatePeste 450 kilograme peşte, confiscate de poliţiştii de frontieră

Peste 450 kilograme peşte, confiscate de poliţiştii de frontieră

În data de 29.09.2016, în jurul orei 13.20, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au oprit pentru control în zona de competenţă, un autoturism marca Opel Zafira, înmatriculat în România, condus de cetăţeanul român C.S., în vârstă de 61 de ani, domiciliat pe raza judeţului Tulcea.

În urma verificării autoturismului, în portbagaj, a fost descoperită cantitatea de 309,3 kilograme peşte proaspăt din speciile crap, şalău subdimensionat şi novac, pentru care conducătorul auto a prezentat documente de transport ce nu respectau condiţiile legale conform legislaţiei în vigoare.

În aceeaşi zi, în jurul orei 08.50, poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Tulcea au oprit pentru control în zona de competenţă, un autoturism marca Mitsubishi, cu numere de înmatriculare româneşti, condus de cetăţeanul român N.G., în vârstă de 45 de ani, domiciliat pe raza judeţului Tulcea.

În urma verificării autoturismului, în portbagaj, a fost descoperită cantitatea de 155 kilograme peşte proaspăt din speciile caras, ştiucă, somn şi babuşcă, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente legale de provenienţă şi transport.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 464,3 kilograme peşte, care a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.

Autoturismul marca Opel Zafira, evaluat la aproximativ 12.150 de lei, a fost indisponibilizat la sediul Gărzii de Coastă, iar în cauză au fost întocmite lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „deţinere şi transport a peştelui fără documente legale” respectiv „omisiunea în tot sau în parte a evidenţierii în actele contabile ori în alte documente legale a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate”.