AcasăActualitatePesediștii sunt încrezători: ”Suntem o echipă mare, frumoasă și unită și vom...

Pesediștii sunt încrezători: ”Suntem o echipă mare, frumoasă și unită și vom câștiga Constanța!”

Conducerea municipală a PSD Constanța a organizat joi, 21 decembrie 2023, o conferință de presă susținută de către Ion Dumitrache, președintele PSD municipiul Constanța.

Având în vedere că urmează un an cu mai multe runde de alegeri, social democrații constănțeni spun că sunt pregătiți să câștige atât la nivel național, cât și la nivel local.

”Suntem o echipă mare, frumoasă și unită și vom câștiga Constanța!”

Ion Dumitrache a declarat că potrivit unui sondaj realizat de PNL, PSD are un scor de 38,8% în municipiul Constanța. Și asta deși nu s-a stabilit încă cine va fi candidatul la primărie.

Liderul de la municipiu spune că sunt mai mulți cei care își doresc să intre în cursă din partea PSD, unul dintre aceștia fiind fostul primar al municipiului Constanța, Decebal Făgădău. Și Horia Constantinescu dorește să fie candidatul PSD, dar și Dan Georgescu, fostul director al ACN. Deocamdată nu s-a luat o decizie, însă în luna ianuarie se va face un sondaj, urmând ca în cadrul organizației să fie desemnat cel mai competent, după cum a subliniat Dumitrache.

Evident, pe lista scurtă de candidați se află și Costin Răsăuțeanu, liderul grupului PSD din Consiliul Local Constanța și fost viceprimar.

Lista de consilierii locali PSD pentru alegerile din 2024 va fi schimbată în proporție de 99%, spune Dumitrache. ”Dacă mă întrebați pe mine, anumite persoane n-ar trebui să fie nici măcar portari, cu atât mai puțin consilierii locali” a spus acesta.

În ceea ce privește activitatea la nivelul PSD municipiul Constanța, Dumitrache a făcut un scurt bilanț al mandatului său de președinte:

”Anul 2023 a însemnat pentru Organizația Municipală PSD Constanța o perioadă de consolidare organizatorică și pregătire politică pentru 2024.

În cifre, bilanțul ne arată că numărul membrilor a crescut de la 250 în 2020 la peste 6.000 în 2023, creștere ce a determinat situarea noastră între primele trei organizații municipale la nivel național. Până la acest moment, am reușit să inaugurăm patru sedii, iar pe al cincilea estimăm să-l dăm în folosință în primul trimestru al anului viitor.

Reprezentanții Organizației Municipale PSD Constanța au avut sute de întâlniri cu cetățenii din cartierele orașului, au identificat problemele acestora și, acolo unde a fost posibil, le-au rezolvat. Ultima acțiune în acest sens a fost cea de la creșa și grădinița din zona Dacia, acolo unde, după două săptămâni de la furtuna care a devastat orașul, nu fuseseră ridicați copacii căzuți. Social-democrații au făcut donații pentru copiii din centrele de plasament, ca și pentru persoanele nevoiașe și bătrânii din căminele sociale și unitățile medicale.

Trebuie menționată și activitatea consilierilor municipali PSD, evidențiată prin inițierea proiectelor dezbătute în ședințele CLM: 7 depuse, din care 4 aprobate, dar și prin amendamentele propuse: 31 depuse, din care 21 aprobate. Amintim aici:

– „Stop depresia”, ce prevede acordarea unui sprijin financiar de 3.000 de lei persoanelor diagnosticate. După ce a fost aprobat, proiectul a fost blocat în aplicare de administrația PNL și Prefectură și așteptăm decizia instanței;

– „Bebe trusou” – sprijin financiar de 2.000 de lei pentru fiecare nou-născut. Aprobat în Consiliul Local, a fost blocat la implementare de administrația PNL și Prefectură. Instanța nu a dat câștig de cauză Prefecturii, proiectul fiind legal;

– „Centre de asistență și recuperare pentru seniori” – aprobat în Consiliul Local, grupul PSD reușind, prin amendament, și alocarea sumelor necesare închirierii celor patru centre;

– „Bazin de înot și sală de sport multifuncțională pentru persoane cu dizabilități” – aprobat în CLM, consilierii PSD reușind, prin amendament, alocarea sumelor necesare elaborării documentației tehnico-economice;

– scăderea prețului Gigacaloriei, majorarea burselor pentru elevi, menținerea taxei de salubrizare la 8 lei.

În ultima ședință a Consiliului Municipal Constanța, desfășurată astăzi, reprezentanții noștri au depus amendamente privind finanțarea elaborării documentației tehnico-economice pentru construirea de parcări etajate în stațiunea Mamaia.”