AcasăActualitatePerformanţa unui elev mircist la Concursul Internaţional de Robotică „Robochallenge”

Performanţa unui elev mircist la Concursul Internaţional de Robotică „Robochallenge”

În perioada 3-5 noiembrie 2023, s-a desfășurat la București ediția nr.XIV a concursului Robochallenge, cel mai mare concurs de robotică din Europa și unul dintre cele mai mari din lume. Peste 230 de echipe cu diferite echipamente, dintre care 650 de roboți, și aproape 1000 de participanți din 19 țări, tineri dornici de a explora tehnologiile care vor schimba lumea pe care o cunoaștem azi în mai bine, au concurat la 15 categorii de concurs (toate tipurile de sumo, humanoid robots, freestyle showcase, freestyle showcase – kids).

Așa cum a afirmat rectorul universității gazdă – Universitatea de Ştiință și Tehnologie Politehnica București – participarea la acest concurs internațional este o experiență educativă excepțională care îi pregătește pe tineri pentru provocările viitorului, unde inovația și tehnologia vor juca un rol cheie în transformarea lumii.

Printre acești tineri participanți a fost și elevul nostru, Foca Andrei, din clasa a XI-a B, având ca diriginte și coordonator pe d-na profesoară de fizică, Dogărescu Adina.

Andrei a creat în integralitate (proiectare și programare) un robot umanoid care a fost foarte apreciat de juriu și premiat cu locul doi în cadrul acestui prestigios concurs, la categoria freestyle showcase – kids.