AcasăActualitatePercheziţii în Constanţa şi Medgidia la domiciliile traficanţilor de ţigări

Percheziţii în Constanţa şi Medgidia la domiciliile traficanţilor de ţigări

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au efectuat mai multe percheziţii domiciliare, în diferite locaţii din municipile CONSTANŢA şi MEDGIDIA, în cadrul unei acţiuni complexe, având ca obiectiv prevenirea şi combaterea contrabandei cu ţigări.

 În data de 04.09.2012, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă beneficiind de suportul informativ şi tehnic al D.G.I.P.I. – S.J.I.P.I. CONSTANŢA, sprijiniţi de lucrători din cadrul  Grupării Mobile de Jandarmi şi a Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Constanţa, cu participarea reprezentanţilor D.R.A.O.V. Constanţa şi ai Gărzii Financiare, au descins în mai multe locaţii de pe raza municipiilor Constanţa şi Medgidia, în cadrul unei acţiuni complexe de combatere a contabandei cu ţigări.

Au fost efectuate 47 de percheziţii în vederea descoperirii unor locaţii despre care exista suspiciuni că aveau depozitate ţigări de contrabandă spre a fi valorificate în mod ilegal, ocazie cu care  au fost descoperite 600.000 de ţigarete de contrabandă şi alte produse accizabile, precum şi unele bunuri a căror deţinere este interzisă de lege.

Cantitatea de ţigări diferite mărci a fost indisponibilizată în Camera de corpuri delicte a Gărzii de Coastă.

Cu acelaşi prilej au fost ridicate  în vederea confiscării 4 autoturisme (1Mercedes, 1Nisan şi 2 Opel Corsa), sume de bani 50.000 lei, 200 euro şi 50 $, dar şi  arme albe constând în săbii, cuţite şi materiale pirotehnice.

În  prezent sunt cercetate 15 persoane suspecte de implicarea în activităţi de contrabandă cu ţigări, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Cercetările continuă în cauză, cu prezentarea suspecţilor la Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, în vederea audierii acestora de către procurorul de caz şi a luării măsurilor ce se impun.