AcasăActualitatePercheziţii de amploare în Constanţa la traficanţii de ţigări. 11 persoane au...

Percheziţii de amploare în Constanţa la traficanţii de ţigări. 11 persoane au fost reţinute

În baza activităților specifice desfășurate începând cu luna februarie anul curent, în zilele de 2 și 3 august 2016, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sprijiniți de colegi de la alte structuri din cadrul I.P.J. Constanța, au efectuat 29 percheziții domiciliare pe raza județului Constanța la persoane fizice implicate în achiziționarea, deținerea și comercializarea de țigarete netimbrate.

În urma perchezițiilor au fost ridicate în vederea confiscării peste 20.000 pachete cu țigarete netimbrate, 30.510 lei, 11.280 euro, 50 dolari, trei autoturisme și o autoutilitară.

De asemenea au mai fost identificate și ridicate în vederea confiscării un pistol cu bile din cauciuc, pentru care nu se dețineau acte de proveniență și autorizațiile necesare pentru deținere și utilizare, trei doze cu o substanță susceptibilă a fi cocaină și un pachet cu o substanță susceptibilă a fi marijuana.

Totodată, au fost conduse la sediul unității de poliție 16 persoane, implicate în această activitate infracțională, fiind dispusă măsura reținerii față de 11 persoane, care astăzi vor fi prezentate judecătorului de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române .