AcasăActualitateOpt baxuri cu ţigări de contrabandă, confiscate de poliţiştii constănţeni

Opt baxuri cu ţigări de contrabandă, confiscate de poliţiştii constănţeni

La data de 08.10.2016, poliţiştii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Constanța, împreună cu cei ai Biroului de Investigații Criminale, au depistat un bărbat, în vârstă de 54 de ani, din municipiul Constanța, care achiziționa țigări fără acte de proveniență, de la un alt bărbat, de 48 de ani, din județul Suceava, cu scopul de a le revinde pe piață.

Poliţiştii l-au depistat în timp ce încărca, într-un autoturism, 8 baxuri de țigări (80.000 de țigarete), în valoare de aproximativ 400.000 de lei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă și complicitate la contrabandă, cei în cauză fiind reținuți pe bază de ordonanțe, urmând a fi prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Ţigările și suma de 2.800 de lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar autovehiculele folosite la săvârșirea faptei, respectiv un autocamion cu remorcă și un autoturism, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

La acţiunea desfăşurată sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au participat şi jandarmi din cadrul I.J.J. Constanța.