AcasăSpecialOmul de afaceri Valentin Nedelcu, denunţătorul în cazul fraudelor bancare de 85...

Omul de afaceri Valentin Nedelcu, denunţătorul în cazul fraudelor bancare de 85 milioane euro

Omul de afaceri Valentin Nedelcu este care a făcut denunţ la DIICOT în dosarul privind fraudele bancare de 85 de milioane de euro, el fiind cel care le-a arătat indicat anchetatorilor persoanele şi mecanismele prin care au fost obţinuţi nelegal bani, au declarat surse judiciare.

Surse citate au spus că cel care a făcut denunţ la DIICOT în acest dosar este Valentin Nedelcu, fostul soţ al artistei Manuela Fedorca, şi că acesta a fost arestat câteva luni, în 2011, pentru acest gen de fapte.

Concret, în februarie 2011, Nedelcu a fost ridicat de anchetatori şi, ulterior, arestat până în mai 2011, fiind cercetat alături de alte şase persoane.

Potrivit surselor citate, la acel moment, Valentin Nedelcu a făcut un amplu denunţ în care a nominalizat persoane, între care şi directori ai unor bănci, şi le-a explicat anchetatorilor DIICOT toate dedesubturile mecanismului de fraudare folosit de aceştia.

În 11 octombrie, Nedelcu a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la patru ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost deferit justiţiei pentru iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat. Decizia în acest caz nu este definitivă, iar dosarul se află în prezent în faţa judecătorii apelurilor la Curtea de Apel Bucureşti.

Potrivit surselor citate, Valentin Nedelcu a mai fost condamnat şi în anul 2005 pentru înşelăciune.

Valentin Nedelcu este şi cel care l-a denunţat, în 2004, pe fostul directorul general în Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei (MAA) Gheorghe Reman Domocoş, precum şi fosta conducere a MAA, deferită justiţiei în final, pentru corupţie.

Nedelcu este aceeaşi persoană care, în urmă cu zece ani, ar fi dat anumite sume ce ar fi ajuns la fostul ministru al Agriculturii Ioan Avram Mureşan, pentru favorizarea obţinerii unor credite avantajoase şi a unor prime de export la comercializarea unor produse agricole. Mureşan a fost condamnat definitiv, anul acesta, la şapte ani de detenţie.