AcasăActualitateOMD Mamaia-Constanța va organiza un concurs național de soluții pentru crearea unui...

OMD Mamaia-Constanța va organiza un concurs național de soluții pentru crearea unui brand care să reflecte identitatea stațiunii Mamaia

Stațiunea Mamaia încă nu are un logo personalizat care să o reprezinte ca și destinație turistică atractivă. Dacă inițial OMD-ul a achiziționat un pachet cu un logo copiat, la care s-a renunțat ulterior, acum s-a decis că este nevoie de o emblemă originală și unică. De aceea se va organiza un concurs național de soluții, pentru crearea unui brand la nivelul standardelor internaționale actuale, care să reflecte corect identitatea stațiunii Mamaia.

Un juriu de specialitate va evalua propunerile tuturor agențiilor și artiștilor grafici, care vor alege să se înscrie în competiție. Pentru a încuraja o participare cât mai largă, OMD își anunță și intenția de a oferi premii pentru propunerile selectate.

”În privința logoului, a sloganului și a manualului de identitate al stațiunii Mamaia, vă pot spune că am intrat în procedura de organizare a unui concurs. Am luat legătura cu câțiva consultanți care să ne ajute la organizare. Primul lucru în agenda acestui calendar este organizarea briefingului, pentru a putea face caietul de sarcini, astfel încât viitori competitori din acest concurs să știe de unde trebuie să pornească. Pentru asta am început să realizăm interviuri în profunzime cu toți factorii interesați din stațiunea Mamaia. Mă refer la patronatele asociate, reprezentanții OMD-ului, reprezentanți ai Primăriei Constanța, ai ABADL, hotelieri, operatorii de plajă, precum și cu agenții economici din zonă. După ce vom încheia discuțiile vom avea o imagine de ansamblu despre poziționarea stațiunii. Cred că asta se va întâmpla în maxim trei săptămâni. După această sesiune, consultanții întocmesc un regulament de funcționare și un barem de jurizare. Vom anunța public data de înscriere și durata procedurii de depunere a propunerilor pentru logo și slogan. Va fi un site pe care vom urca toate proiectele, pentru ca ele să fie consultate public și vor fi instrumente de control privind originalitatea. Vom avea un juriu format din reprezentanți ai companiilor de publicitate, arhitecții, membri ai UAPR. toți cei care au un cuvânt de spus în domeniu. Cred că va fi un juriu internațional. Vor fi două runde. Se vor selecta zece propuneri, iar din acestea vom rămâne cu trei. Vom afla astfel cine e pe primul loc, al doilea și al treilea. Podiumul va fi premiat. Câștigătorul va primi contractul. Toată această procedură va fi super transparentă, publică, iar la finalul lunii februarie sau începutul lunii martie să avem un proiect câștigător.”, a declarat George Măndilă, președintele OMD Mamaia-Constanța pentru publicația noastră.