Teatrul de Stat Constanța invită publicul constănțean la o nouă premieră, sâmbătă, 4 noiembrie și duminică, 5 noiembrie 2023.
Este vorba de un spectacol inspirat de legendarul Festival Mamaia, care atinge o coardă sensibilă în sufletele constănțenilor, dar și în sufletele celor care au urmărit ani la rând evoluția celui mai popular festival concurs de muzică ușoară din România.
Textul a luat naștere în timpul repetițiilor și folosește Festivalul de muzică ușoară de la Mamaia (un eveniment care a marcat generații întregi) ca nucleu și pretext pentru a discuta despre rolul artei în societate, dar și despre poziția culturii locale pe scena internațională.
Un spectacol care spune povestea concurenților care au visat dar nu au câștigat niciodată, a destinelor eșuate, a familiilor destrămate, a tuturor artiștilor care nu au luat coroniță. Toate acestea devin piesele unui puzzle muzical-nostalgic, acele mii şi mii de destine mici, neîmplinite, asupra cărora nu s-a aplecat și de care nu s-a preocupat nimeni niciodată.
”„10 lucruri pe care le-am pierdut la Festivalul Mamaia“ este o combinație de candoare, umor, emoție, muzică de bună calitate, are toate elementele unei seri emoționante și edificatoare.”, a spus Erwin Șimșensohn, managerul Teatrului de Stat Constanța.
Un tărâm al visului. Nostalgie după un trecut pe care nu l-am trăit. Sau pe care l-am uitat. 11 actori, 11 povești, 11 momente performative. Destine legate de Festivalul Mamaia.
O curatoare de artă contemporană, fostă cântăreață în tinerețe, câștigă selecția pentru a reprezenta România la Bienala de Artă din Veneția, cu instalația ei performativă numită „10 lucruri pe care le-am pierdut la Festivalul Mamaia”. De-a lungul celor șase luni petrecute în Veneția, 10 performeri închiși în expoziție retrăiesc amintiri reale sau ficționale din istoria muzicii ușoare românești, petrecute (sau nu) la Mamaia, legate de vedete iconice, dar mai ales de destinele artistice mici, neîmplinite.
Regia: Elena Morar și Gabriel Sandu
Autor: Gabriel Sandu
Scenografia, video, lighting design: Miruna Croitoru
Sound design și adaptare muzicală: Alexandru Neș
Coregrafie: Stela Cocarlea
Pregătire muzicală: Inga Postolache
Asistență scenografie: Nicoleta Ivan
Consultanță documentare: Mircea Nicolau
În distribuție: Florin Aioane, Liliana Cazan, Dana Dumitrescu, Lucian Iftime, Cristiana Luca, Ecaterina Elena Lupu, Luiza Martinescu, Stefan Mihai, Ramona Niculae, Mirela Pană, Theodor Șoptelea.
Foto: Marian Adochitei