O barcă cu trei pescari a dispărut în Marea Neagră, zona Mangalia. Garda de Coastă a plecat în căutarea ambaracțiunii

În data de 06.03.2019, în jurul orei 20.30, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă Constanța (structura din Mangalia) au fost informați telefonic despre faptul că o ambarcaţiune de pescuit, în care se aflau trei persoane, aflată la pescuit în zona 2 Mai de la ora 14.00 nu s-a întors în port și nu poate fi contactată.

Imediat dupa primirea apelului, de la nivelul Garzii de Coastă au fost dispuse masuri operative constând în efectuarea unei misiuni cu două nave ale Grupului de Nave Mangalia, pentru găsirea ambarcațiunii, respectiv a persoanelor în cauză.

De asemenea, prin canalele de cooperare ale Politiei de Frontieră au fost informate autoritățile de frontieră bulgare și Centrul de Coordonare pentru salvare Maritimă (MRCC).

Acțiunea de căutare și salvare este în desfășurare sub coordonarea MRCC Constanța, nava Poliției de Frontieră fiind desemnată coordonator la fața locului.

Precizăm că serviciul MRCC este responsabil de îndeplinirea atribuţiilor ANR cu privire la coordonarea activităţilor de căutare şi salvare de vieţi omeneşti pe mare, precum şi de îndeplinirea atribuţiilor cu privire la protecţia apelor navigabile împotriva poluării de către nave, în zona de responsabilitate a Centrului Maritim de Coordonare.

UPDATE: 9.20

În aceste momente, căutările continuă, cu 3 mijloace de mobilitate navală ale Gărzii de Coastă și una din cadrul ARSVOM, și în apele bulgărești.

De asemenea, la căutări participă și autoritățile din Bulgaria.

Cei trei bărbați au vârste cuprinse între 50 și 65 de ani și sunt din localitatea 2 Mai.

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult