AcasăActualitateActivitatea poliţiştilor constănţeni în ultimele 24 de ore

Activitatea poliţiştilor constănţeni în ultimele 24 de ore

La data de 30 octombrie a.c., la ora 19.00, poliţiştii Secţiei 2 au fost sesizaţi prin S.U.A.U. 112 de un bărbat din Constanta despre faptul că un grup de mai multe persoane a pătruns, prin escaladarea unei ferestrei, într-un apartament situat  la etajul 1 al unui bloc.

Patrula pe poliţie deplasata cu operativitate, la locul indicat, au procedat la urmărirea celor patru suspecţi, care reuşiseră să iasă din apartament. Pe parcursul urmăririi, poliţiştii au executat 4 focuri de avertisment în plan vertical, cu armamentul din dotare, nefiind rănită nicio persoană, totodată aceştia reuşind prinderea şi reţinerea unuia dintre suspecţi, un bărbat de 26 de ani, din localitatea Cobadin, judeţul Constanţa.

Cercetările sunt continuate de poliţişti, cu suspectul în stare de reţinere pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul aceste zilei să fie prezentat procurorilor Parchetului de lângă Judecătoria Constanţa, în vederea sesizării instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

Totodată se fac verificări pentru identificarea şi reţinerea celorlalţi participanţi la eveniment.

 – La data de 30 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Constanţa au fost sesizaţi un bărbat, de 38 de ani, din Valu lui Traian, cu privire la faptul că este victima unei infracţiuni de şantaj, din partea unui concetăţean.

 Având în vedere aspectele sesizate s-a procedat la introducerea în cauză a unui investigator sub acoperire, iar poliţiştii au organizat un flagrant, ocazie cu care a fost depistat B. Nicolae, de 46 de ani, din Valu lui Traian, în timp ce primea de la partea vătămată, într-un local public de pe raza municipiului Constanţa, suma de 7.000 euro, solicitată anterior drept plata unei pretinse datorii şi pentru recuperarea căreia recursese, începând cu data de 18.10.2012, la ameninţări, cu expunerea părţii vătămate şi a familiei acestuia la suferinţe fizice şi psihice.

În baza probatoriului administrat în cauză până la acest moment, faţă de acesta a fost luată măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj, urmând ca în cursul aceste zilei să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii situaţii de fapt, urmând ca la finalizarea investigaţiilor dosarul să fie înaintat cu propuneri corespunzătoare unităţii de parchet competente.     

– La data de 31 octombrie a.c., ora 02.30, o patrulă de siguranţă publică din cadrul Secţiei 5 Poliţie Constanţa, s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe şoseaua Mangaliei, doi bărbaţi transportă bagaje voluminoase.

Procedând la legitimarea persoanelor în cauză aceştia au fost identificaţi ca fiind D. I. Alexandru, de 25 de ani, din Năvodari şi N. M. Dănuţ, de 20 de ani, din Constanţa, care transportau un rucsac şi o sacoşă de plastic.

În urma controlului sumar al bagajelor, în acestea au fost identificate mai  multe articole de îmbrăcăminte, pe care suspecţii nu le-au putut justifica. Pe parcursul cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că în jurul orei 01.00, suspecţii au pătruns în uscătorul comun al unui bloc de pe Aleea Timonei, de unde au sustras articolele de îmbrăcăminte.

Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate.

Poliţiştii continuă cercetările, cu cei doi suspecţi în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.