AcasăActualitateHoţ de motorină, prins la furat în Portul Constanţa

Hoţ de motorină, prins la furat în Portul Constanţa

Un bărbat a fost surprins în flagrant, lângă un depozit de combustibil din Portul Constanţa, în timp ce încărca un recipient, de 1000 l, cu motorină, folosind o instalaţie artizanală. La faţa locului poliţiştii au mai descoperit recipiente pentru transportul combustibilului, cu un volum total de aproape 4.000 l. 

La data de 8 septembrie, poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime din cadrul Direcţiei de Poliţie Transporturi – I.G.P.R. s-au sesizat despre faptul că mai multe persoane sustrag produse petroliere, dintr-un  depozit din Portul Constanţa.

Echipa operativă deplasată la faţa locului a constatat că, lângă gardul împrejmuitor al depozitului, era staţionat un microbuz, în care se afla Ş. Nelu, de 26 ani, din Ialomiţa, care încărca un recipient, cu capacitatea de 1 000 litri, cu motorină,  folosind o instalaţie artizanală ce era racordată la o conductă de încărcare-descărcare motorină, aflată în interiorul depozitului.

În interiorul microbuzului mai erau depozitate opt butoaie de tablă cu capacitatea de 200  litri  fiecare,  un  rezervor  artizanal  cu  capacitatea de 1 000 litri şi 37 de  bidoane de 30 litri, toate goale.

Motorina era sustrasă direct din conducta de alimentare principală ce ducea în depozit, cu ajutorul a două pompe electrice racordate la reţeaua electrică a unei  magazii din incinta societăţii, fiind transportată cu ajutorul unui furtun din plastic, mascat de vegetaţia din interiorul societăţii. Furtunul ieşea din curtea depozitului printr-o spărtură a gardului,  motorina fiind încărcată direct în rezervorul artizanal cu capacitatea de 1000 litri, ce se afla în interiorul microbuzului.

Poliţiştii au continuat cercetările în zonă şi au descoperit o altă instalaţie artizanală în interiorul depozitului, formată din aproximativ 100 metri liniari de furtun din plastic ce avea montat la capăt un robinet. Prin intermediul acesteia se putea sustrage produs petrolier dintr-o conductă ce făcea legătura cu depozitul de carburant.

Din interiorul instalaţiei artizanale a fost ridicată o probă de motorină pentru a fi analizată în condiţii de laborator.

De asemenea, lângă microbuzul în cauză, se afla staţionat un autoturism, înmatriculat în Bulgaria, ce avea buşonul de la rezervorul de alimentare desfăcut, lângă maşină putând fi observate, pe jos, urme de carburant cu miros specific de motorină.

La controlul autoturismul, în interior, a fost descoperit un rezervor confecţionat artizanal, de aproximativ 160 de litri, încărcat cu motorină.

Ambele autovehicule au fost indisponibilizate, fiind sigilate de poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime în vederea continuării cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat în paguba avutului privat, cercetările continuând pentru identificarea tuturor persoanelor participante, stabilirea cu exactitate a prejudiciului cauzat şi a împrejurărilor în care a fost săvârşită fapta.

Ş. Nelu a fost prezentat, în cursul zilei de 9 septembrie a.c., Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa cu propunere de arestare preventivă, împotriva acestuia instanţa de judecată luând măsura arestării preventive pentru 29 de zile.