AcasăActualitateNava Şcoală TCG Sokullu Mehmet Paşa, în vizită la Constanţa

Nava Şcoală TCG Sokullu Mehmet Paşa, în vizită la Constanţa

Nava Școală TCG Sokullu Mehmet Paşa, care aparține Forțelor Navale din Turcia, efectuează o vizită în portul Constanța în perioada 12-15 iulie.

Pe timpul escalei, sunt programate vizite oficiale la  autoritățile locale, Comandamentul Flotei și Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, în cadrul cărora au loc discuții referitoare la identificarea unor noi oportunități de dezvoltare a cooperării bilaterale româno-turce în domeniul învățământului de marină.

Cei 280 de cadeți ai Academiei Navale din Turcia, aflaţi la bordul navei, vor vizita infrastructura și condițiile specifice de pregătire din  Academia Navală „Mircea cel Bătrân” și vor avea întâlniri sportive și schimburi de experiență cu studenții români.

De asemenea, marinarii turci vor vizita obiective turistice din municipiul Constanța și vor depune coroane de flori la Cimitirul Turcesc din Slobozia.

La marșul de instrucție al Navei Școală TCG Sokullu Mehmet Paşa, programat a se desfăşura în perioada 11 iulie – 8 august, vor participa și doi studenți ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”. Stagiile de practică, executate la bordul navelor școală din Turcia de către studenţii academiei constănţene, au devenit o tradiție și fac parte din strategia de internaționalizare a Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”.

Nava-şcoală TCG Sokullu Mehmet Paşa (A-577) are o lungime de 98,8 m, lăţimea de 11,8 m, pescajul mediu de 4,4 m şi poate atinge o viteză de cca 20 noduri. Marşul de instrucţie va dura aproximativ o lună, iar porturile în care nava va face escale sunt La Valetta (Malta), Barcelona (Spania) şi Toronto (Italia).