AcasăSpecialMoga spune bancuri trăznite

Moga spune bancuri trăznite

Pentru a da greutate şi credibilitate campaniei pe care a iniţiat-o prin judeţ, Nicuşor Constantinescu îşi cară după el o cohortă întreagă de personal din CJ şi profitori de peste tot, dar şi deputaţi şi senatori, cu gând că discursurile acestora, îndelung exersate în orele de somn din Parlament, vor cântări decisiv în deciziile alegătorilor. Dacă alde Mazăre, Haşoti sau Dragomir mai buchisesc câte ceva, nu acelaşi lucru se poate spune despre senatorul Nicolae Moga, a cărui imaginaţie, şi aşa limitată, seacă brusc când se vede în faţa oamenilor.

 Nu ştim sigur dacă e doar o strategie dar cert e că după ce Nicuşor se congestionează la faţă şi se sufocă de indignare amintind de cât au suferit el şi tovarăşii lui de pahar din cauza hidrei pdl-iste, următorul la microfon e întotdeauna Moga, care destinde atmosfera cu veşnic aceleaşi poante şi bancuri total nepotrivite evenimentului. Nici măcar colegii săi de partid nu gustă umorul îndoielnic al senatorului, uitându-se jenaţi unul către celălalt, dar nimeni nu se încumetă să întrerupă harul şi spiritul dezlănţuit al acestuia. Vă prezentăm mai jos două din bancurile absolut penibile cu care Nicolae Moga e hotărât să cucerească electoratul, în special cel format din intelectuali:

«La un bar stăteau Bush, Putin şi Băsescu. Beau un pahar, două, trei şi zice Bush:

-La noi în America avem lifturi de merg în toate direcţiile cu viteză foarte mare.

La care Putin:

-La noi în Rusia avem un grâu de nu se vede tancul cu ţeava în sus.
Băsescu nu ştia ce să zică. Într-un final zice:
-Noi avem pe unu din Brăila care are o daravelă de stau 12 porumbei aliniaţi pe ea.
Mai beau ei ce mai beau, şi zice Bush:
-Io am cam exagerat cu lifturile alea. Merg ele în toate direcţiile, dar viteza nu e aşa mare.
-Bă, şi io am exagerat cu grâul, zice Putin, e mare dar se vede tancul puţin. Dacă l-ai pune cu ţeava în jos nu s-ar vedea.
-Şi eu am exagerat, zice Băsescu, ultimului porumbel îi aluneca puţin un picior.
Mai beau ei ce mai beau şi zice Bush:
-Hai să vă spun adevărul: Avem lifturi, dar nu merg în toate direcţiile, merg doar în sus şi în jos, dar cu viteză mare.
-Dacă zise George zic şi eu: Avem grâu înalt în Rusia dar se vede puţin turela la tanc, zise Putin, la care Băsescu:
-Şi eu am minţit. Ăla nu era din Brăila, era din Galaţi!»  

« Pe vremea comunismului, la o conferinţă economică internaţională, se întalneşte un specialist român cu un specialist american, întreabă americanul:
– Voi ce exportaţi?
Răspunde românul:
– Chirpici.
– Şi… cine-l cumpără?!
– Bulgaria.
– Şi… ce primiţi în schimb?!
– Ouă.
– Foarte frumos, ouă pentru chirpici. Şi ce faceţi cu ouăle, le mâncaţi?
– Nu. Le trimitem în Ungaria.
– Şi ce primiţi în schimb?
– Găini.
– Şi cu găinile ce faceţi?
– Le trimitem în Polonia.
– Şi ce primiţi în schimb?
– Curci.
– Şi cu curcile ce faceţi?
– Le trimitem în Cehoslovacia.
– Şi ce primiţi în schimb?
– Viţei.
– Şi cu viţeii ce faceţi?
– Îi trimitem în Uniunea Sovietică şi primim în schimb bălegar, cu care facem. … chirpiciul, pe care îl trimitem în Bulgaria.» 

Sperăm că dacă tot se face de râs, şi pe el el şi instituţia statului la care cu onor activează, măcar să se facă cu ceva mai de soi. După asemenea manifestări ale unui senator, asociate cu dansurile tribale ale lui Radu Mazăre, mai că începem să regretăm mişcările derutante ale deputatului de la PDL, Edmond Tălmăcean, pe muzica lui Michael Jackson.