AcasăActualitate”Mobilitate Erasmus+” Profesori ai liceului ”Lazăr Edeleanu” au mers în Slovacia, în...

”Mobilitate Erasmus+” Profesori ai liceului ”Lazăr Edeleanu” au mers în Slovacia, în cadrul proiectului ” To a Sustainable Future with green steps”

În perioada 26-28 iulie 2023, în cadrul proiectului Erasmus* „To a Sustainable Future with Green Steps NR.: 2021-2-TR01-KAz10-SCH000047957, 2022 – 2024, a avut loc o nouă mobilitate în Slovacia, în oraşul Roznava.

În această mobilitate scurtă au participat profesori din Turcia, România și Slovacia ( TPM). De la Liceul Tehnologic „Lazar Edeleanu” au participat doamnele profesoare Bulgariu Alina si Oprean Alina- Liliana. S-au discutat viitoarele activități din mobilitatea din România din luna octombrie, completarea proiectului eTwinning cu activitățile desfășurare în mobilitățile anterioare.

De asemenea, s-a vizitat centrul Eco „Sosna” din orașul Kosice unde a fost explicat conceptul de permacultură și s-a discutat despre cum se construiesc grădinile de ploaie, care sunt beneficiile plantelor aromatice, precum și exemple de reciclare și refolosire.

S-a organizat și o vizită a frumosului oraș Kosice, mobilitatea încheindu-se cu vizitarea conacului familiei Andrassy  din satul Betliar și înmânarea certificatelor la Centrul Cultural Kláštor ( o fostă mănăstire franciscană).

Director, Filip Roxana   

Coordonator proiect, Bulgariu Alina