AcasăActualitateMii de jucării contrafăcute, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea

Mii de jucării contrafăcute, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea

În data de 13.10.2016, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat în baza analizei de risc, controlul amănunţit la un container sosit din China, pentru o societate comercială cu sediul în municipiul Slatina.

Administratorul societăţii comerciale în cauză este un cetăţean român, în vârstă de 30 de ani, cu domiciliul pe raza judeţului Argeş. În urma controlului au fost descoperite 5.055 păpuşi de jucărie şi 72 seturi jucării, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute şi care sunt susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, în valoare totală de 503.380 lei, dacă ar fi originale, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”.

În data de 13.10.2016, în urma controlului efectuat de o echipă comună formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali în Portul Constanţa Sud Agigea, asupra unui container sosit din China, pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul pe raza judeţului Ilfov, având ca administrator un cetăţean chinez, în vârstă de 45 ani, au fost descoperite 6.030 ornamente de Crăciun (brăduţi, beteală, sprayuri cu zăpada artificială) şi 4.800 articole de papetărie (pixuri), care nu fuseseră declarate la intrarea în ţară.

Întreaga cantitate de bunuri, evaluată la 45.360 lei, a fost indisponibilizată de către lucrătorii vamali până la finalizarea cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de „folosirea de acte nereale faţă de autoritatea vamală”.