AcasăActualitateMihai Necolaiciuc are domiciliul în Constanţa. Poliţiştii îl vor duce în arest...

Mihai Necolaiciuc are domiciliul în Constanţa. Poliţiştii îl vor duce în arest la IPJ

Fostul director general al CFR, Mihai Necolaiciuc, a fost condamnat definitiv miercuri la opt ani de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost judecat pentru acordarea ilegală a unei serii de contracte, informează Digi24

De asemenea, Necolaiciuc trebuie să plătească  daune de 100 de milioane de lei vechi, adică 10.000 de lei, în solidar cu alți inculpați din dosar.

În prima instanță, fostul șef al CFR a primit o pedeapsă de zece ani de închisoare. 

Mihai Necolaiciuc a fost acuzat de abuz în serviciu în trei dosare separate care au fost unite ulterior. 

În anul 2014, fostul director al CFR a mai primit o condamnare la închisoare. Atunci, judecătorii de la Curtea de Apel București au decis ca Necolaiciuc să stea după gratii patru ani și șase luni  pentru săvârșirea infracțiunii de utilizare în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice.

După nouă luni de detenție, în 17 iulie 2015, acesta a fost eliberat condiționat, după ce din pedeaspă a fost scăzută perioada pe care a petrecut-o în arest preventiv. 

Mihai Necolaiciuc are domiciliul pe raza municipiului Constanţa, urmând să fie ridicat spre a fi dus la sediul IPJ şi depus, ulterior, la Penitenciarul Poarta Albă.