AcasăActualitateMcDonald's starneste un imens scandal la JO 2012. Decizia care a infuriat...

McDonald's starneste un imens scandal la JO 2012. Decizia care a infuriat 800 de furnizori de mancare

Un comunicat facut public de organizatorii Jocurilor Olimpice 2012 de la Londra a starnit rumoare in randul comerciantilor din parcul olimpic. McDonald’s, sponsorul principal al competitiei, a cerut oficial ca portiile de cartofi prajiti sa fie eliminate din meniul celorlalti furnizori de mancare, 800 la numar, informeaza Daily Mail.

Toti retaileri competitori McDonald’s sunt fortati astfel sa renunte la celebrele portii de cartofi prajiti. Exista o singura portita de iesire din toata aceasta situatie jenanta ce a fost creata. Cei 800 de furnizori pot sa ofere cartofi prajiti numai intr-o anumita situatie: drept garnitura la o portie de peste.

Organizatorii JO 2012 au subliniat clar ca aceasta nu a fost decizia lor. 

Cei care vor ajunge in parcul olimpic nu vor avea sansa sa guste meniurile specifice Angliei, printre care carnaciori serviti alaturi de cartofi prajiti, oua gatite si cartofi prajiti, lasagna asezonata la cartofi prajiti. 

Cel mai mare restaurant McDonald’s din lume a fost construit in apropiere de stadionul olimpic si va fi deschis publicului din 28 iulie. 

McDonald’s va fi partener al Jocurilor Olimpice pana in 2020. De pe urma noului acord, Comitetul International Olimpic a obtinut de la debutul anului 200 de milioane de dolari.