AcasăActualitateMazăre audiat la Curtea de Apel în dosarul retrocedărilor ilegale

Mazăre audiat la Curtea de Apel în dosarul retrocedărilor ilegale

Radu Mazăre şi Cristi Borcea au fost audiaţi, marţi, la Curtea de Apel Bucureşti în scandalul retrocedărilor ilegale de la Constanţa. Cei doi au venit foarte degajaţi, Mazăre a spus că dă extemporal cu procurorii, iar Borcea a adăugat că el se pricepe doar la butelii.

Radu Mazăre a petrecut mai bine de o oră şi jumătate la audieri, timp în care le-a spus procurorilor cum s-au făcut retrocedările de care este acuzat că le-a făcut în mod ilegal. Aceasta nu este prima declaraţie pe care o face primarul Constanţei în acest dosar, iar de fiecare dată când se prezintă pentru un nou termen în acest caz Mazăre petrece mai mult de o oră şi jumătate în faţa magistraţilor.

Cristi Borcea este inculpat şi el în dosarul retrocedărilor ilegale, însă el susţine că este nevinovat.

Tot nevinovat pledează şi Radu Mazăre că este nevoie de o evaluare suplimentară a terenurilor pentru a determina valoarea lor reală.

„N-am ajuns la probe, deocamdată dăm extemporale. Am venit să dau o teză în faţa dirigintei. Procurorii din ţara procurărească a lui Băsescu mă acuză că retrocedările au fost subevaluate, fără să fac expertiză”, a declarat primarul Constanţei jurnaliştilor prezenţi la Curtea de Apel.

„Eu mă pricep la butelii, nu la retrocedări. Am cumpărat în drept. Nu am nicio grupare infracţională şi ei sunt total nevinovaţi”, a susţinut Cristi Borcea.