AcasăActualitateMarius Păvălache, şeful Serviciului Control al Primăriei Eforie, prins în timp ce...

Marius Păvălache, şeful Serviciului Control al Primăriei Eforie, prins în timp ce primea mită

Marius Păvălache, şeful Serviciului Control din cadrul Primăriei Eforie a fost prins în flagrant, luni, alături de alte patru persoane, în timp ce primea mită pentru a facilita acordarea de autorizaţii de funcţionare şi spaţii comerciale de închiriat, aflate pe raza oraşului Eforie, în perioada sezonului estival.

Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie, cele patru persoane racolau diverşi comercianţi care intenţionau să închirieze tarabe, pe perioada sezonului estival, în zona staţiunilor Eforie Sud şi Eforie Nord, şi le pretindeau diferite sume de bani pentru a-i ajuta să obţină autorizaţiile necesare.

Cei patru beneficiau de sprijinul şi acţionau sub coordonarea şefului Serviciului Control din cadrul Primăriei Eforie, Marius Păvălache, care facilita încheierea ilegală de contracte pentru spaţiile aparţinând domeniului public.

În schimb, pentru fiecare spaţiu închiriat, ei primeau sume cuprinse între 2.000 şi 3.000 de euro, susţin anchetatorii.

În 26 iunie, Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa cu privire la existenţa acestor fapte, iar în cursul zilei de luni ofiţerii DGA au reuşit prinderea în flagrant a membrilor grupării, în timp ce primeau, în total, suma de 3.800 de euro.

Marius Păvălache a fost prins în flagrant de către poliţişti în tip ce primea suma de 18.000 de lei.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a suspecţilor, aceştia fiind reţinuţi pentru infracţiuni de corupţie.