Luminița Vlădescu a pierdut procesul cu CLM Medgidia prin care a cerut anularea hotărârii de suspendare din funcție

Tribunalul Constanța – Secția de contencios administrativ și fiscal a respins, marți, 7 iulie 2020, cererea Luminiței Vlădescu prin care a solicitat suspendarea executării HCL nr 37/29.04.2020.

 

Este vorba de Hotărârea de Consiliu Local prin care Vlădescu a fost demisă din funcția de viceprimar al municipiului Medgidia prin votul consilierilor.

 

Decizia instanței nu este definitivă.

 

Reamintim că în data de 29 aprilie 2020, în ședința CLM Medgidia, 15 consilieri au votat pentru demiterea a Luminiței Vlădescu, după ce edilul Valentin Vrabie a inițiat un proiect de hotărâre în acest sens.

 

Luminița Vlădescu nu a asigurat sprijin pentru proiectele promovate de executiv, a creat disensiuni prin denaturarea adevărului cu presiune pe angajații instituției față de care își impune convingerile și punctul de vedere, fără asumarea răspunderii, prin semnătură, în condițiile în care nu este direct implicată. (…) În situația existentă la nivelul Primăriei Medgidia, prin acțiunile întreprinse, viceprimarul Luminița Vlădescu demonstrează o atitudine de răzvrătire și de nerecunoaștere a poziției deținute, de viceprimar (…), aceasta având o atitudine de defăimare continuă a primarului și a aparatului de specialitate al acestuia. Declarațiile viceprimarului municipiului Medgidia în media au afectat grav imaginea municipiului Medgidia și a instituțiilor publice de interes local, au pus într-o lumină proastă atât administrația publică locală a municipiului Medgidia, cât și instituția viceprimarului. (…) Deși trebuie să primeze interesul public al comunității locale și nu cel politic, personal sau de grup, activitatea doamnei viceprimar s-a desfășurat în dezacord cu principiul definit de art.10 teza întâi din OUG nr. 57/2019”.

 

Interesant este faptul că desemnarea Luminiței Vlădescu ca viceprimar al municipiului Medgidia, în 2016, s-a făcut cu votul a 11 consilieri, iar, patru ani mai târziu, 15 dintre colegii săi au hotărât că nu mai trebuie să ocupe acestă funcție.

 

Luminița Vlădescu este candidatul PSD la Primăria Medgidia la alegerile din acest an.

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult