Locuitorii orașului Ovidiu au propria plajă, pe malul lacului. Proiectul a fost făcut cu fonduri europene

Începând de duminică, 21 iunie 2020, locuitorii din orașul Ovidiu au o plajă amenajată după standarde europene, pe malul lacului.

Pe o suprafață de 500 m de nisip au fost montate umbele și dușuri, iar hidrobiciletele și caiacele sunt oferite gratuit celor care doresc o plimbare pe apă. De asemenea, plaja are și salvamar.

Pe zona de promenadă s-a deschis și o terasă, la Debarcader. Întreaga faleză este luminată printr-un sistem de panouri fotovoltaice, au fost montate camere video de supraveghere și există paznici care vor veghea la siguranța oamenilor.

Punctele de atracție ale noii zone de promenadă și relaxare sunt grădina cu nuferi multicolori și peștii exotici.

 

Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5 : „Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural”, Prioritatea de investiții 5.2. „Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului”.

Proiectul a fost implementat în județul Constanța, Orașul Ovidiu, pe o perioadă de 54 de luni (respectiv între 10.02.2016 și 31.07.2020), are o valoare totală de 6.425.304,96 lei, din care 4.791.251,05 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă acordată din Fondul European de Dezvoltare Regională, 732.779,58 lei este valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național, iar 901.274,33 lei este contribuția beneficiarului.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de creșterea calității vieții prin ridicarea gradului de confort urban și îmbunătățirea factorilor de mediu în orașul Ovidiu, iar obiectivele specifice sunt: dezvoltarea zonelor de recreere și mișcare în aer liber și diversificarea posibilităților de petrecere a timpului liber, creșterea suprafețelor de spații verzi din orașul Ovidiu, creșterea numărului beneficiarilor prin diversificarea și creșterea calității serviciilor oferite și asigurarea nediscriminării, tratamentului egal, transparenței, eficienței utilizării fondurilor publice.

Pe perioada de implementare a proiectului s-au realizat 6.574 mp spații verzi. Aceasta investiție se înscrie în viziunea de dezvoltare a orașului și va conduce la creșterea calității vieții cetățenilor orașului Ovidiu prin transformarea zonei de maximă circulabilitate din oraș în spațiu pentru promenadă și petrecerea timpului liber.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult