AcasăActualitateLara Şaban a fost ucisă cu o lovitură în cap, cu un...

Lara Şaban a fost ucisă cu o lovitură în cap, cu un corp contondent – Filmul evenimentelor

Lara Şaban a fost ucisă cu o lovitură în cap, aplicată cu un corp contondent, iar cei doi suspecţi în acest caz – fratele ei şi un prieten al acestuia -, care nu au recunoscut însă crima, premeditaseră să îi ia tinerei banii cu care venise la Constanţa pentru a cumpăra un apartament.

Procurorul de caz Andrei Bodean a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că tânăra a fost lovită în cap cu un corp contondent, arma crimei nefiind încă identificată.

Procurorul a mai spus că fratele Larei Şaban şi un prieten al acestuia premeditaseră să îi ia tinerei banii cu care aceasta venise din Turcia să cumpere la Constanţa, un apartament pentru mama ei.

Astfel, cei doi au chemat-o pe tânără într-un apartament din centrul municipiului Constanţa, locuinţă aflată în grija lui George Davidescu – complicele fratelui Larei Şaban.

Astfel, în 3 mai, Gilberto Ghiunal Şaban, în vârstă de 35 de ani, şi-a sunat sora, dându-i întâlnire la locuinţa respectivă. Tânăra a mers la apartament, iar în jurul orelor 17.30 – 18.00 a avut loc crima. După lăsarea întunericului, în jurul orei 21.30, trupul tinerei, care a fost pus în mai mulţi saci menajeri şi legat cu bandă adezivă, a fost transportat de către cei doi la liziera dintre localităţile Lumina şi Năvodari. Cadavrul a fost transportat la liziera respectivă cu un autoturism pe care fratele tinerei îl împrumutase de la o cunoştinţă.

Procurorul a precizat că trupul neînsufleţit al tinerei a fost găsit în urma investigaţiilor, întrucât cei doi suspecţi nu au recunoscut fapta comisă.

El a mai spus că fratele tinerei a încercat încă de la început să-i ducă pe anchetatori pe piste false, sugerând că fata ar fi fost răpită pentru o recompensă.

Conform sursei citate, în apartamentul în care a fost comisă crima şi care era curat şi proaspăt văruit au fost găsite, cu ajutorul aparaturii ultraviolete, pete ce par a fi de sânge, precum şi un fir de păr de culoarea părului victimei.

Andrei Bodean a afirmat că politicianul turc cu care era căsătorită tânăra nu a fost audiat, dar acesta a păstrat legătura cu Poliţia din Constanţa, declarându-se şocat de ceea ce s-a întâmplat.

În ceea ce o priveşte pe bona fetiţei de trei ani a Larei Şaban, procurorul a spus că imediat după dispariţia femeii, aceasta a insistat la familie să anunţe Poliţia, după ce i s-a părut suspect că tânăra, care nu îşi închidea niciodată telefoanele mobile, nu a putut fi contactată.

Lara Şaban, care era din Constanţa, locuia în Turcia de aproximativ şapte ani, având o relaţie de concubinaj cu Huseyn Sipahi, un important om politic turc. Conform declaraţiilor rudelor sale, tânăra era căsătorită numai religios cu politicianul turc, candidat la Primăria oraşului Istanbul. Femeia a călătorit din Turcia în România având asupra sa peste 125.000 de dolari în numerar, bani pe care intenţiona să îi folosească pentru a cumpăra un apartament mamei sale. Imediat după sosirea în România, femeia a achiziţionat de la un magazin de profil o casă de bani pe care a amplasat-o în locuinţa sa din Constanţa. În acest seif, Lara Şaban a depus suma.