La mulți ani, Constanța! E sărbătoare și răsună muzica

La mulți ani, Constanța! La mulți ani, constănțeni!

Din păcate, nici anul acesta, cu o administrație altfel, nu ieșim din scenariul rural al scenei din mijlocul satului. Credeam că va fi altfel, ceva revoluționar, ceva frumos, ceva ce n-a mai văzut Constanța. Albeștiul ne-a cam dat clasă, că acolo a cântat Bregovic la zilele comunei.

La noi, la sat, vin Carla’s Dreams și Barbarosa Samba Group. Pe sute de mii de euro.

Hora se ține în Piața Ovidiu, ca și până acum, iar mai marii noștri ne vor vorbi despre ce frumos e aici, despre cât de norocoși suntem, despre proiectele pe care le vor scrie cândva, despre viitorul luminos al urbei. Ne vor spune că suntem minunați, toleranți, empatici și generoși. Ceea ce este adevărat, doar că asta nu are nicio legătură cu ei.

Nu vor pomeni nimic, însă, despre incendiul de la Spitalul Municipal în care au murit oameni. Nu ne vor spune când îl vor reabilita, că nu mai vor să dea termene. Nici despre spitalul modular, pe care ni l-au promis acum opt luni, nu ne vor povesti. Nu vom auzi nimic nici despre strada Ștefan cel Mare, despre câinii comunitari care au împânzit orașul, despre haosul din trafic, despre minciuni și nesimțire.

Va fi sărbătoare, va răsuna muzica, vom dansa și vom petrece cum numai românul știe să o facă. Sănătate să avem, că la anduranță suntem campioni!

La mulți ani, Constanța! Un oraș care ar fi putut să fie spectaculos.

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult