AcasăSpecialJurnalul secret (actualizat) al lui Remus Cernea, consilierul personal al primului ministru,...

Jurnalul secret (actualizat) al lui Remus Cernea, consilierul personal al primului ministru, Victor Ponta şi candidat la Camera Deputaţilor

15 iunie. Prima zi

Astăzi a fost prima mea zi de muncă la Guvern. De fapt a fost prima mea zi de muncă „ever”. Uite că poţi să te angajezi la stat şi fără diploma de licenţă, nu cum zicea tata. Oricum, va trebui să îi arăt cartea de muncă, pentru că a zis că, până nu vede scris negru pe alb, nu crede nimic. Mama m-a crezut, totuşi. Când i-am zis că consilierii de stat (asta ar trebui sa fie una din cacofoniile acceptate la demnitari ca mine!) sunt numiţi prin decizie a Primului Ministru, mama a plâns. Apoi a sunat la toate rudele şi le-a zis că s-au înşelat când mă făceau ratat.

Am ajuns la guvern cu noaptea în cap, pe la 10 şi ceva. Acolo am avut neplăcuta surpriză ca jandarmul de la poartă să nu mă lase să intru în clădire. I-am zis că sunt consilier de stat şi a zis că dacă fac scandal, îmi dă şi un şut în … (scuzaţi, dar un demnitar ca mine nu poate reproduce cuvântul). A trebuit să sun la secretariat, ca să vadă jandarmul că eu chiar sunt consilier de stat! Până la urmă m-a lăsat să intru, dar m-a controlat în rucsac, de unde mi-a confiscate  senvişurile pregătite de mama şi sticla cu sirop de zmeură pe motiv că sunt dubioase.

Când am ajuns în biroul primului ministru de la etajul 1, am aflat că biroul meu e la alt etaj, deşi e unu’ Mihnea Constantinescu, tot consilier ca şi mine, al cărui birou e chiar lângă cel al primului ministru. O să văd eu mai încolo ce-i cu individul ăsta suspect. Mi-am luat biroul în primire, care e la etajul 4. Chiar dacă e un birou mic, mie îmi place. Mi-ar fi plăcut totuşi unul puţin mai mare, să am unde să îmi aduc avioanele cu telecomandă şi soldăţeii de plumb,dar merge şi aşa.

Chiar în prima zi de muncă am aflat cu stupoare că ministrul economiei ar fi zis că susţine proiectul minier de la Roşia Montana. Aşa ceva este inacceptabil! I-am trimis imediat un e-mail primului ministru prin care l-am informat că atâta vreme cât Mişcarea Democrată a Verzilor Agrarieni face parte din acest guvern, acelui proiect nu i se va da drumul. Mi-a răspuns asistenta lui care m-a întrebat ce-i aia Mişcarea Democrată a Verzilor Agrarieni, vreo carte de groază pentru copii ? Câtă ignoranţă! Hmmm…poate că ar trebui să cer un birou mai mare, ca reprezentant al unui partid aflat la guvernare. Cine naiba o fi Mihnea Constantinescu ăsta, de are un ditai biroul chiar lângă cel al primului ministru? O avea şi el un partid? Diseară o să googălesc după el.

Pe la prânz, când savuram unul din senvişurile pregătite de mama, a sunat asistenta primului ministru şi a zis că va trebui să plec la Rio de Janeiro, la o conferinţă ONU pe teme de dezvoltare durabilă. O fi ceva legat de imobiliare? Mă rog, cică îmi plăteşte guvernul cheltuielile cu deplasarea, aşa că nu contează. O să văd eu despre ce e vorba.

La 5 am plecat spre casă. Când am ajuns am vrut să îi povestesc mamei cum a fost, dar am adormit subit. Eee, aşa e după o zi de muncă ostenitoare.E un sentiment pe care nu l-am mai trăit niciodată. Poate îmi fac totuşi timp mâine să văd cine l-a infiltrat pe Mihnea Constantinescu ăsta…

Duminică, 24 iunie.Sunt fericit

M-am îndrăgostit!!! Pentru prima oară în viaţa mea, m-am îndrăgostit (aproape) la prima vedere! De aceea ar trebui să numesc acest jurnal “Jurnalul Fericirii”, dar mi-e teamă să nu fiu acuzat că l-am plagiat de Steinhardt. Oricum e mort, deci el nu poate să mă mai acuze de nimic. Da’ ce, parcă pe Ponta, când a plagiat, l-a acuzat de ceva Diaconu, ăla după care a plagiat? Mai bine renunţ la idee, că cine ştie când ajung prim-ministru şi o să se ia aştia de mine cum s-au luat de Ponta. Şi bine că nu mi-am dat licenţa, că cine ştie cum ajungeam şi eu doctor, precum aia care au ajuns colonei fără să aibă armata făcută.

Oricum, divaghez. Nu ştiu dacă v-am zis, dar m-am îndrăgostit! M-am îndrăgostit nebuneşte de o brunetă focoasă, o adevărată divă. E drept că nu ne-am văzut încă faţă în faţă ci suntem doar prieteni pe facebook, dar când e dragoste, e dragoste, am ştiut-o imediat. I-am povestit şi mamei dar ea nu a înţeles cum e treaba cu “feisbucul” ăsta, aşa că i-am zis că mi-a prezentat-o Radu Mazăre, ăla cu bască de poponar.

O cheamă Gabriela şi ne conversăm în fiecare seară pe chat. I-am declarat iubirea şi ea a zis că un bărbat trebuie să ştie să îşi exprime sentimentele fără ocolişuri. Şi că ea ar face la fel, dacă ar fi bărbat, dar nu este. Evident că nu este, de ce o fi ţinut să precizeze? Mă rog, de abia aştept să o întâlnesc faţă în faţă, să o duc apoi să o prezint părinţilor mei. Mai la vară poate o să mergem să îi arăt cât de frumoasă e patria noastră, o să îi arăt Roşia Montană, deşi nu ştiu cu ce să ajungem, că maşină şi permis de conducere nu am iar trenul nu mai trece pe acolo, cică s-a anulat de când povestea cu naşii…Păcat, mă înţelegeam bine cu ei. Poate îl conving pe Ponta să îmi dea o maşină de la guvern, cu şofer, să vadă şi Gabriela ce înseamnă să fii demnitar ca mine!

Până atunci însă mă voi întâlni cu ea aici, în Bucureşti! Daaa! Ziua cea mare este chiar mâine! M-a invitat să o însoţesc la un marş prin centrul capitalei, Marşul Diversităţii, parcă îi spune. He, he, păi la câtă experienţă am eu pe partea asta, sunt perfect pentru a o însoţi! Nu stiu exact despre ce diversitate e vorba, probabil diversitate politică. Voi putea în sfârşit îmbina experienţa mea civică cu cea guvernamentală iar Gabriela va fi absolut încântată!

Luni, 25 iunie. Gabi Stan

Am fost la Marşul Diversităţii şi m-am întâlnit cu Gabriela. Am constatat că era un fel de gay-parade iar pe Gabriela, după ce a legitimat-o un poliţist, am aflat că o cheamă de fapt Gabriel Stan, şi e nu ştiu ce viceprimar prin Constanţa. Poliţistul s-a uitat la mine şi m-a întrebat cu un aer aşa, şugubăţ, dacă şi mie îmi plac bastoanele. Ce-o fi vrut să zică? Ar trebui să ştie că eu am fost întotdeauna împotriva violenţei. Mă rog, nu contează ce a vrut să zică, oricum, sunt distrus… Diseară ar fi trebuit să o duc acasă, că mama a făcut plăcintă cu dovleac special pentru ea, că mi-a spus că îi place. O să îi spun Gabrielei că diseară e şedinţă extraordinară de guvern şi că voi avea un program foarte încărcat în zilele următoare, având în vedere cât de mult se bazează primul ministru pe sfaturile mele. Dupa aia o să o şterg din lista de prieteni.

Joi, 6 iulie.Băsescu

Se pare că în spatele acestei manevre de bătaie de joc la adresa demnitarului care sunt se află Traian Băsescu.

Asta nu e democraţie.

P.S. Totuşi n-arăta aşa rău Gabi ăla…Am să candidez din oraşul lui

(Pamflet)