AcasăActualitateJucării contrafăcute, în valoare de 197 680 euro, reţinute de inspectorii vamali...

Jucării contrafăcute, în valoare de 197 680 euro, reţinute de inspectorii vamali de la Biroul Vamal Constanţa Sud

În data de 12 octombrie 2012 inspectorii vamali de la Biroul Vamal Constanţa Sud au reţinut diverse jucării inscripţionate THOMAS&FRIENDS, BAKUGAN, CARS, DISNEY, HANNAH MONTANA şi STRUMF, susceptibil a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 197 680 euro. 

În data de 12 octombrie 2012 inspectorii vamali de la Biroul Vamal Constanţa Sud, acţionând în baza analizei de risc, au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra unui container sosit din China, având ca destinaţie o societate comercială cu sediul în Bucureşti.

Ca urmare a acestui control, inspectorii vamali au reţinut 20 796 jucării inscripţionate THOMAS&FRIENDS, BAKUGAN, CARS, DISNEY, HANNAH MONTANA şi STRUMF, susceptibil a fi contrafăcute. Dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul produselor originale, valoarea totală a mărfurilor s-ar fi ridicat la aproximativ 197 680 euro.

Conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 1383/2003 şi a Legii nr. 344/2005, privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, bunurile contrafăcute au fost reţinute de către autoritatea vamală în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.