ISU Dobrogea încă intervine, după vântul puternic de sâmbătă

Pompierii constănțeni cu mijloacele tehnice specifice au fost angrenați, de sâmbătă, de la ora 16.00, până la acest moment, când încă se intervine, în misiuni destinate limitării și înlăturării efectelor generate de fenomenele hidro-meteorologice periculoase.

Potrivit ISU Dobrogea, la numărul unic de urgență 112 s-au primit peste 170 de apeluri de la constănțeni, în doar câteva ore.

”În urma ploilor abundente și a vântului puternic de seara trecută, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța au acționat cu operativitate si au depus eforturi susținute pentru evacuarea apei din 6 locuințe si 6 curţi inundate. De asemenea, salvatorii au acționat cu accesoriile de descarcerare pentru degajarea a 33 de copaci căzuți pe carosabil, a unor elemente de construcție de la acoperișul unui operator economic și 1 schelă care au avariat 7 autoturisme și acoperișul unei case.

Datorită măsurilor preventive întreprinse de cetățeni, a acțiunilor imediate ale pompierilor și autorităților publice locale, evenimentele nu s-au soldat cu victime. În continuare, pentru înlăturarea efectelor negative produse pe timpul nopții datorită vântului puternic, se intervine cu mijloace și forțe pe raza municipiului Constanta. Evoluția fenomenelor meteorologice periculoase este permanent monitorizată la nivelul Inspectoratului, la nevoie fiind posibilă suplimentarea forțelor și a mijloacelor pentru gestionarea situațiilor de urgență” spun reprezentanții ISU.

La nivelul municipiului Constanța sunt peste 70 de copaci dărâmați de vântul puternic din ultimele ore.

De asemenea, zeci de mașini au fost distruse și au căzut acoperișurile mai multor imobile.

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult