ÎPS Teodosie, achitat în dosarul Nazarcea. Decizia nu este definitivă

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a fost achitat în primă instanţă în dosarul Nazarcea de către instanța Curţii de Apel Constanţa.

Hotărârea nu este definitivă şi poate fi atacată în termen de 10 zile.

Teodosie a fost trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată”.

Alături de ÎPS Teodosie au fost achitate şi celelalte persoane trimise în judecată.

”Sărbătoarea Înălțării Domnului aduce tuturor bucuria înălțării unei justiții drepte. Pe fond, s-a demonstrat că toți slujitorii Domnului și ceilalți inculpați au fost târâți pe nedrept într-un proces. Pentru aceasta nu condamnăm pe nimeni, ci ne rugăm în continuare lui Dumnezeu, iertând pe cei ce au văzut infracțiuni acolo unde nu e cazul. Arhiepiscopia Tomisului mulțumește Curții de Apel pentru că a săvârșit o judecată dreaptă și nu s-a lăsat influențată de presiunile exterioare actului de justiție. Avem încredere că Înalta Curte va păstra această sentință de achitare a tuturor celor din dosar, ”, a declarat ÎPS Teodosie după aflarea sentinței.

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult