AcasăActualitate”Inimă rece”, frumoasa poveste a cărbunarului sărac, la Teatrul ”Căluțul de Mare„

”Inimă rece”, frumoasa poveste a cărbunarului sărac, la Teatrul ”Căluțul de Mare„

Duminică, 29 octombrie 2023, de la ora 10.30, pe scena Teatrului ”Căluțul de Mare” se joacă piesa Inimă Rece, după 20 de ani.

Premiera a avut loc în 2003, odată cu înființarea Teatrului „Căluțul de Mare”, o piesă care s-a bucurat de un mare succes la public.

Textul piesei este adaptat de Victoria Gavrilescu, după basmul educativ al prozatorului german Wilhelm Hauff. Regia artistică este semnată de maestrul Lică Gherghilescu, cel care, cu patruzeci de ani în urmă îi dădea viață personajului principal din poveste. Carmencita Brojboiu a realizat scenografia, iar Dicran Asarian s-a ocupat de ilustrația muzicală.

Piesa care prezintă povestea lui Peter Munk, cărbunarul sărac care dorește să devină bogat și care prin liber arbitru își vinde inima duhului cel rău al pădurii, realizând în final, că banii nu aduc neapărat fericirea, este recomandată etapei de vârstă 6+.

Pe scenă îi vom întâlni pe Sergiu Bucur, Clara Ghiuvelechian, Arina Cojocaru, Emanuel Cristoiu, Grațian Prisacariu, Daniel Minciună, Andrei Stroescu, Claudia Brădescu, Ion Ciolan, Dan Cojocaru și Lică Gherghilescu. Vocile personajelor fantastice, Mikel Olandezul și Omulețul de Sticlă aparțin celor doi mari actori din generația de aur a teatrului de păpuși constănțean: Vasile Hariton și Aneta Forna Christu.

Spectatorii, și cei mici, și cei mari, sunt așteptați la un spectacol extraordinar, bazat pe un basm clasic din sec. XIX, ale cărui pilde sunt mereu actuale: importanța adevăratelor valori, a liberului arbitru și mai ales, faptul că fericirea nu constă doar în afaceri prospere și bogății.