Infuzie de personal medical pe litoralul românesc. Asistenți din mai multe județe, detașați la mare

Prefectura, Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) și Serviciul Județean de Ambulanță  încearcă să rezolve problema lipsei de cadre medicale din județul Constanța, cel puțin pe durata sezonului estival.

Astfel, s-a realizat un plan de lucru comun cu alte servicii de ambulanță din țară care vor trimite personal medical pe litoral, în timpul verii.

În cursul zilei de luni, 1 iulie 2019, la Constanța au sosit deja asistenți medicali din Neamț și Maramureș, urmând ca pe întreg parcursul sezonului estival să fie detașate și ale cadre medicale din țară.

”Noi estimăm că ne vor ajuta 12-13 județe. În medie, în 24 de ore se formează 25, 26 de echipaje în tot județul. Avem nevoie de 37, 38 de echipaje care să lucreze continuu. În acest moment nu avem posibilitatea să formăm atâtea echipaje. Ca și număr de ambulanțe putem face față, dar nu avem personal suficient, de aceea am reluat colaborarea cu colegii din țară.”, a declarat Laurențiu Bădescu, managerul SAJ Constanța.

Planul de lucru comun a fost abandonat în ultimii ani, deși nevoia de personal medical a fost stringentă în fiecare vară.

La inițiativa Prefecturii Constanța, colaborarea cu alte județe a fost reluată în acest an.

Mai mult, SAJ Constanța a primit încă cinci ambulanțe tip C, dotate cu echipament medical Terapie Intensivă. Două vor rămâne în municipiul Constanța, iar restul vor ajunge la Mangalia, Eforie și Năvodari.

Numărul mașinilor din dotarea serviciului a ajuns astfel la 63.

”Am început demersurile încă din luna aprilie a acestui an și mă bucur că, în colaborare cu Federația Patronatelor din Turismul Românesc și cu SAJ Constanța am reușit să înființăm mai multe puncte de ambulanță, pe lângă cele de tip SMURD. Am beneficiat și de sprijin din partea Ministerului Sănătății, pentru ca această colaborare să fie cât mai eficientă.”, a declarat subprefectul județului Constanța, Șenol Ali.

”Acesta este primul parteneriat pe care îl încheiem cu autoritățile locale și cu celelalte instituții care ajută la buna desfășurare a turismului în perioada estivală. Peste 1,5 milioane de turiști vor veni pe perioada verii pe litoral, în structurile clasificate, și în jur de 600.000 în cele neclasificate și ne dorim de mult timp să colaborăm pentru a le putea oferi siguranță turiștilor noștri. Noi, patronatele, asigurăm masa și cazarea cadrelor medicale detașate din țară, ceea ce înseamnă un efort financiar de aproximativ 300.000 euro. Suntem dispuși să cheltuim oricât pentru a asigura servicii minime, decente, de bun simț pe care și le dorește orice turist într-o stațiune civilizată”, a spus Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele executiv al Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult