AcasăActualitateÎncălţăminte contrafăcută în valoare de peste 160.000 de Euro, confiscată în Portul...

Încălţăminte contrafăcută în valoare de peste 160.000 de Euro, confiscată în Portul Constanţa

În data de 11 iulie 2012 lucrătorii vamali de la Biroul Vamal Constanţa Sud au descoperit încălţăminte sport, susceptibilă a fi contrafăcută, în valoare de 167 760 euro, ca urmare a controlului amănunţit efectuat asupra unui container sosit din China cu destinaţia Bucureşti.

În data de 11 iulie 2012 lucrătorii vamali de la Biroul Vamal Constanţa Sud, acţionând în baza analizei de risc au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra unui container sosit din China, având ca destinaţie o societate comercială cu sediul în Bucureşti.

Ca urmare a acestui control, inspectorii vamali au descoperit 2 796 perechi încălţăminte sport, inscripţionate CONVERSE, susceptibil a fi contrafăcute. Dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul produselor originale, valoarea totală a mărfurilor s-ar fi ridicat la aproximativ 167 760 Euro.

Conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 1383/2003 şi a Legii nr. 344/2005, privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, bunurile au fost reţinute de către autoritatea vamală în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.