Hotelierii din Mamaia, constrânși să închirieze locuri de parcare de la primărie

Primăria Constanța calcă pedala și le transmite hotelierilor din stațiunea Mamaia să închirieze locuri de parcare de la municipialitate pe care să le ofere turiștilor veniți în concediu.

Oferta lui Chițac către operatorii de turism este ”generoasă”, 499 lei/lunar pentru un loc de parcare. Ca să fie convingător, primarul a pornit o acțiune în forță de ridicare a mașinilor turiștilor care au parcat neregulamentar în stațiune.

Deși pare mai mult o acțiune de intimidare decât una de educare și conștientizare, hotelierii nu au nicio reacție la măsurile luate de administrația locală, chiar dacă acestea sunt menite să gonească turiștii din Mamaia.

În perioada 23.05.2021-21.07.2021, polițiștii locali au aplicat în stațiunea Mamaia 360 de amenzi pentru autovehicule staționate pe spațiul verde și 29 de mașini au fost ridicate de pe spațiul verde și transportate în parcul auto de pe strada Caraiaman nr.1.

Mașinile pot fi recuperate doar după ce proprietarii achită taxele prevăzute prin HCLM 399/2018: tarif ridicare mașini – 450 de lei, tarif transport mașini – 120 de lei, tarif depozitare mașini/zi – 60 de lei. Programul de restituire este non-stop.

Aceste situații neplăcute ar putea fi evitate dacă hotelierii din stațiune ar asigura, așa cum prevede legea, acest serviciu.

Unitățile de cazare trebuie să respecte cerințele clasificării conform Ordinului Autoritatii Nationale pentru Turism, în care se precizează numărul de locuri de parcare obligatoriu la fiecare categorie.

Dacă nu dispun de locuri de parcare suficiente, operatorii economici au posibilitatea să închirieze locurile de parcare cu 499 de lei pe lună, adică 17 lei/zi sau 70 de bani pe oră. În momentul de față, din cele aproximativ 4000 de locuri de parcare din stațiune, doar 1150 au fost închiriate.

Dacă nu beneficiază de un loc de parcare la hotelul unde sunt cazați, turiștii pot efectua plata parcării prin aplicația Constanța Parking. Dacă aleg să plătească prin card bancar, au posibilitatea plății pentru 6, 12 sau 24 de ore.

Taxarea prin SMS se va face la numărul 7475”, spun reprezentanții primăriei.

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult